ActueelDeze pagina geeft een overzicht van de laatste actuele berichten over het Elkerliek.

Elkerliek

25 juni 2021

Elkerliek stelt veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers voorop

Vanaf zaterdag 26 juni versoepelt de overheid de coronamaatregelen. We vragen u daarom om, ook vanaf 26 juni, een mondneusmasker te blijven dragen in ons ziekenhuis. Bij binnenkomst in het ziekenhuis krijgt iedereen dit mondneusmasker nog steeds aangereikt. Daarnaast blijft de screening bij de ingang van het ziekenhuis de komende weken nog in stand. Vrijwilligers staan klaar om vragen te beantwoorden.

Lees het hele bericht
foto

22 juni 2021

Stempel coronavaccinatie voor in het gele vaccinatieboekje

Vanaf dinsdag 22 juni kunt u bij het Elkerliek ziekenhuis een vaccinatiestempel laten plaatsen voor in het gele vaccinatieboekje. Dit kan alleen als u in het Elkerliek gevaccineerd bent. Bent u gevaccineerd door uw huisarts of GGD? Dan kunt u de stempel niet via het Elkerliek laten plaatsen.

Lees het hele bericht
Valse facturen zorgverzekeraar CZ in omloop

18 juni 2021

Valse facturen zorgverzekeraar CZ in omloop

Op dit moment zijn er valse facturen van zorgverzekeraar in CZ in omloop. Deze zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Lees het hele bericht
Een afbeelding

14 juni 2021

Informatie over apparatuur slaapapneu

Maandag 14 juni heeft Philips slaapapneu- en beademingsapparaten teruggeroepen vanwege gezondheidsrisico's. Kijk op www.longartsen.info voor het laatste nieuws.

Lees het hele bericht
Spoednetwerk

3 juni 2021

Voorkomen van spoedzorg leidt tot minder druk voor acute zorg

Van de spoedeisende hulp tot de ouderenzorg: overal is het druk. De oorzaak? Te weinig personeel, vergrijzing, groei in kwetsbare, complexe doelgroepen en – uiteraard – corona. Ook kan de inrichting van de zorg beter. Zorgverleners in Helmond en de Peel komen daarom met een oplossing voor acute zorg: een nauwere en betere samenwerking tussen zorginstellingen in de regio. Op die manier kunnen de 250.000 inwoners van de regio Helmond/De Peel ook in de toekomst bij spoedgevallen blijven rekenen op goede zorg.

Lees het hele bericht