Spoed!Spoedpost

Als u buiten kantoortijden zorg nodig heeft die niet kan wachten, bel dan met de spoedpost: 088-876 5151 (lokaal tarief).

Twijfelt u of dit het geval is? Ga dan naar www.moetiknaardedokter.nl (of download de gratis app) om te bepalen of u een beroep moet doen op spoedzorg of niet. Op basis van leeftijd, geslacht en vragen over de symptomen krijgt u dan een betrouwbaar advies of u wel of niet moet bellen met de spoedpost.

Indien u spoedzorg nodig heeft, dan is direct bellen met de spoedpost de snelste weg naar de beste zorg:

  • Als u acute zorg nodig hebt, kunt u sneller worden geholpen. We kunnen als dat nodig is direct een huisarts of een ambulance naar u toe sturen. 
  • Als een telefonisch advies voldoende is, bespaart u dat een rit naar het ziekenhuis. 
  • Als u huisartsenzorg nodig heeft, krijgt u een afspraak. U weet dan hoe laat u aan de beurt bent en hoeft niet lang te wachten in de wachtruimte. 
  • Komt u zelf naar de spoedpost, dan wordt u door de huisarts of op de spoedeisende hulp behandeld. De huisarts kan als dat nodig is meteen overleggen met een specialist uit het ziekenhuis.

Waar meldt u zich?

Meldt u zich eerst bij de receptie, ingang Spoedeisende Hulp. Hier vragen we naar uw naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en verzekeringsgegevens, als die nog niet bij ons bekend zijn. Neem altijd uw identiteitsbewijs of paspoort mee. Daarna kunt u zich melden aan de balie van de Spoedeisende Hulp of Spoedpost.

Spoedeisende hulp

De spoedeisende hulp (SEH) van het Elkerliek is gevestigd in Helmond. De SEH biedt 24 uur per dag medische hulp aan patiënten met een acute, spoedeisende aandoening. Op de SEH komen patiënten die een doorverwijzing hebben van de huisarts of de specialist of door de ambulance worden gebracht.

Met sommige patiënten die onder behandeling zijn van een specialist is afgesproken dat zij buiten kantoortijden contact kunnen opnemen met de SEH. Zij kunnen bellen naar: 0492-595571.

Eerste Hart Hulp (EHH)

Stel: u heeft plotseling last van uw hart. Een snelle diagnose en behandeling kunnen dan van groot belang zijn. Daarom heeft het Elkerliek de afdeling Eerste Hart Hulp. Lees meer...

Zie ook