2019Nieuwsberichten van 2019

Een afbeelding

18 december 2019

Time out na slecht nieuws belangrijk bij keuze patiënt behandeling

Een ‘time out’ na het slechte nieuws in het ziekenhuis blijkt heel waardevol om een weloverwogen beslissing te nemen die echt bij deze individuele persoon past.

Lees het hele bericht
Sportarts Victor Niemeijer wint de proefschriftprijs van de Vereniging voor Sportgeneeskunde Nederland

13 december 2019

Proefschriftprijs voor sportarts Victor Niemeijer

Sportarts Victor Niemeijer heeft de Vyaire Prijs voor Sportgeneeskunde ontvangen voor zijn proefschrift op het gebied van chronisch hartfalen en fysieke training. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Vereniging voor Sportgeneeskunde.

Lees het hele bericht
Een afbeelding

5 december 2019

Informatieteam ministerie van VWS in Elkerliek

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) informeert Nederlanders elk jaar over de veranderingen in de zorg. De campagne ‘Ik regel mijn zorg goed’ richt zich op de zorgverzekeringen. Het informatie team komt bij ons langs in het Elkerliek locatie Helmond op dinsdag 10 december van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Lees het hele bericht
Verpleegkundige Mirjam van Berkom en chirurg Johannes Wegdam

5 december 2019

Fitter operatie in, sneller herstel na darmkanker

Patiënten met darmkanker die voor een operatie eerst aan hun fitheid gaan werken, herstellen eerder en liggen gemiddeld 30 procent korter in het ziekenhuis. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het programma Eras 2.0 van het Elkerliek ziekenhuis.

Lees het hele bericht
Een afbeelding

22 november 2019

Gezamenlijke aanpak voor groeiend aantal longpatiënten in regio

Hoe kunnen we goede longzorg behouden en zelfs verbeteren in de regio Helmond en De Peel met een snelgroeiende groep astma/COPD patiënten? Op dit moment zijn er ongeveer 5000 mensen met COPD en bijna 9000 mensen met astma in deze regio. De schatting is dat dat er over 5 jaar zo’n 20 procent méér zijn. Longartsen, huisartsen (aangesloten bij zorggroep PoZoB), apothekers en verpleegkundigen gaan samen deze uitdaging aan in het Longnetwerk Helmond en De Peel.

Lees het hele bericht