Horeca en andere voorzieningenWij maken uw bezoek aan het Elkerliek ziekenhuis graag zo aangenaam mogelijk. Met onze gastvrije horeca en voorzieningen hopen we daaraan bij te dragen. Welkom in het Elkerliek.

Brasserie

In de centrale hal is onze Brasserie gevestigd. Wij bieden u daar een kleine kaart met een gevarieerde en gezonde keuze. De Brasserie is open op:

  • maandag t/m vrijdag: 08.30 - 19.30 uur
  • weekend en feestdagen: 12.00 - 19.30 uur

Barista bar

In de centrale hal vindt u ook een bar waar onze barista’s heerlijke specialiteiten voor u klaarmaken. Van koffiespecials en allerhande theesoorten tot warme chocolademelk in diverse varianten. Ook vindt u hier een klein snoeperijtje ‘voor erbij’. 

De barista bar is open op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.15 uur. De bar is in het weekend, op feestdagen en tijdens schoolvakanties gesloten.

Duurzame horeca

Het Elkerliek voert actief beleid op duurzaamheid. We volgen het landelijke besluit om op plastic bevattende wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen ‘to go’ een toeslag te heffen. Intussen zoeken we naar passende alternatieven voor deze bekers en verpakkingen.

Voeding

Het Elkerliek volgt in haar voedingsaanbod de richtlijnen van Goede Zorg Proef Je. Goede voeding helpt bij het herstel van patiënten en draagt bij aan een gezonde leefstijl van bezoekers en medewerkers. Daar gaan we voor.

In het Elkerliek ziekenhuis staan onze specialisten en verpleegkundigen altijd paraat om uw gezondheid te verbeteren. Eten en drinken spelen een rol in het waarmaken van deze ambitie. Gezonde voeding draagt bij aan uw herstel. Ook zaken als een smakelijk opgediende maaltijd, een mooi gedecoreerd bord en schoon bestek spelen een grote rol.

In de keuken van het Elkerliek ziekenhuis bereiden onze koks dagelijks de warme maaltijden voor patiënten en medewerkers.

Patiënten kunnen elke dag hun keuze maken voor de warme maaltijd. Dat kan via de bedside terminal of persoonlijk via de voedingsassistent die bij hen langskomt en bij de keuze kan adviseren. De voedingsassistent is op de hoogte van een eventueel dieet, voedingsgewoonte en allergie. Dezelfde avond wordt de maaltijd op de kamer geserveerd.

Broodbuffetwagen

Ontbijt, lunch, tussendoortjes en dranken kiezen patiënten van een broodbuffetwagen. Vijf keer per dag komt de voedingsassistent aan bed met een uitgebreid assortiment. De voedingsassistent is op de hoogte van een eventueel dieet, voedingsgewoonte en allergie en adviseert  graag bij de keuze.    

Feestmenu

Patiënten die jarig zijn of een andere feestelijke gebeurtenis te vieren hebben, krijgen een feestmenu aangeboden van het ziekenhuis. U kunt daarbij ook een gast uitnodigen. Hiervoor wordt een extra bedrag gevraagd dat aan bed via pin betaald kan worden. Vraag de voedingsassistent naar meer informatie.

Eten in het personeelsrestaurant op de begane grond

Patiënten voor wie het medisch verantwoord is, kunnen de avondmaaltijd ook nuttigen in het personeelsrestaurant op de begane grond. De patiënt krijgt daarvoor een voucher van de voedingsassistent. Gasten kunnen tegen betaling mee eten. Vraag aan de verpleegkundigen op de afdeling of de voedingsassistenten meer informatie en de benodigde vouchers.

Automaat

Op de begane grond bij de spoedeisende hulp staat een automaat waar u diverse etenswaren, versnaperingen, koffie en thee kunt verkrijgen. U kunt hier contactloos of contant betalen.

Koffierondes

Om de wachttijden op de poliklinieken te veraangenamen biedt het ziekenhuis patiënten in de wachtkamers 's morgens tussen 10.00 en 11.00 uur en 's middags tussen 14.15 en 15.15 uur een gratis kopje koffie of thee aan.