ActueelDeze pagina geeft een overzicht van de laatste actuele berichten over het Elkerliek.

Elkerliek ziekenhuis

28 februari 2023

Alarmknop wordt belletje, prik wordt infuus

“Echt geweldig wat ik in die eendaagse training focustaal geleerd heb. Ik pas het direct in mijn werk toe en zie het effect meteen.” Het enthousiasme spat er vanaf bij radiodiagnostisch laborant MRI Najat Lamsayah. “De training geeft je gesprekstechnieken, verbaal en non-verbaal, waarmee je het contact met de patiënt verbetert en vooral ook stress, pijn of angst kunt verminderen.

Lees het hele bericht
Een afbeelding

16 februari 2023

Bewegen, bewegen, bewegen!

Inge Harinck-Bazelmans kan het niet genoeg benadrukken. “Bewegen, bewegen, bewegen”, zegt de master-oncologie fysiotherapeut. In haar functie begeleidt ze oncologische patiënten tijdens en na hun behandeling. “Beweging is een van de belangrijkste pijlers onder een goede gezondheid. Dat geldt voor patiënten mét kanker, maar zeker ook voor mensen die gezond zijn.”

Lees het hele bericht
Een afbeelding

9 februari 2023

Verpleegkundig specialist Laura Griffioen: "Hoe zorgen we voor optimale voorlichting en begeleiding".

De hele maand februari delen we verhalen van collega's die betrokken zijn bij de behandeling van oncologie-patiënten in het Elkerliek. Deze keer vertelt verpleegkundig specialist Laura Griffioen over haar onderzoek naar optimale voorlichting en begeleiding van deze patiënten.

Lees het hele bericht
Een afbeelding

3 februari 2023

Wereldkankerdag 2023

Kanker heeft een grote en brede impact, op de patiënt en diens omgeving. Op zaterdag 4 februari vragen allerlei organisaties in Nederland en over de hele wereld hier extra aandacht voor. Ook het Elkerliek besteedt dit jaar breder aandacht aan Wereldkankerdag.

Lees het hele bericht
Voorzitter van de raad van bestuur Eveline de Bont ondertekent Green Deal Elkerliek ziekenhuis

4 januari 2023

Elkerliek ziekenhuis ondertekent Green Deal 3.0

Op woensdag 21 december is de Green Deal 3.0 ‘Samen werken aan duurzame zorg’ ondertekend door de raad van bestuur van het Elkerliek ziekenhuis. Hiermee belooft het Elkerliek een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de zorgsector.

Lees het hele bericht