DermatologieDermatologie

Wat is Dermatologie?

Het specialisme Dermatologie houdt zich bezig met diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan de huid, slijmvliezen, haren en nagels en van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Officieel heet de leer van seksueel overdraagbare aan-doeningen venereologie. Daarom wordt Dermatologie ook wel Dermato-Venereologie genoemd. Een groot deel van de Nederlandse dermatologen is ook gespecialiseerd in flebologie; de diagnostiek en behandeling van spataderen.

Wat kunt u verwachten?

Alle dermatologen (of huidartsen) in het Elkerliek ziekenhuis zijn opgeleid in algemene dermatologie, venereologie en flebologie. Tevens zijn zij allen onderlegd in de dermatochirurgie, het weghalen van moedervlekken of huidkanker op het gehele lichaam. Daarnaast hebben zij ieder hun specifieke aandachtsgebieden. U wordt geholpen door de dermatoloog die het best thuis is in uw aandoening. Soms zal een arts-assistent, in opleiding tot dermatoloog en gedetacheerd vanuit het academisch ziekenhuis Maastricht, u helpen.

De artsen behandelen aandoeningen bij zowel volwassenen als kinderen. Hierbij moet u denken aan  eczeem, allergie, huidkanker, psoriasis, spataderen en andere huidproblemen. Daarbij blijven ze altijd op zoek naar de beste en meest innovatieve methoden.

Dermatologen in het Elkerliek Ziekenhuis behandelen niet alleen huidziekten, waarbij het onderzoek en behandeling volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Zij geven ook advies en behandeling voor huidafwijkingen die niet door de zorgverzekeraar vergoed worden maar wel als cosmetisch storend worden ervaren. De Peelland Kliniek, gevestigd op de polikliniek Dermatologie van het Elkerliek Ziekenhuis biedt advies en behandeling op het gebied van cosmetische dermatologie.

Specialisten

Roozeboom, mevrouw dr. M.H.

Dermatoloog

Vredenborg, mevrouw drs. A.D.

Dermatoloog

Velden, mevrouw drs. H.M.J. van der

Dermatoloog

Liberton, mevrouw drs. H.C.J.

Dermatoloog

Legierse, mevrouw drs. C.M.

Dermatoloog

Veelgestelde vragen

Is er een laser aanwezig?
Nee, er is geen laser op de poli dermatologie.

Worden er op de poli dermatologie ook botoxbehandelingen gedaan?
Ja, indien u als patiënt veel last heeft van overmatig transpireren kunt u hiervoor behandeld worden met o.a. botox.

Kan ik een combinatie afspraak maken?
Als u last heeft van verdachte plekjes, kunt u hiervoor een afspraak maken op een speciaal spreekuur. Op dit spreekuur beoordeelt de dermatoloog de plek(jes) en zo nodig wordt dit meteen behandeld. Verder zijn er ook een combinatiespreekuren met de reumatoloog, de kinderarts en de gynaecoloog.

Wordt ik direct behandeld bij de 1ste afspraak?
Dat ligt aan de aard van de klacht. In de meeste gevallen beoordeelt de dermatoloog eerst de klacht en maakt samen met u een behandelplan. Komt u voor een verdachte plek, dan wordt hier een afspraak voor gemaakt op een speciaal spreekuur. Indien nodig wordt deze plek dan meteen verwijderd.
 
Heb ik een verwijzing nodig?
Als U voor de 1ste keer bij de dermatoloog komt, of u komt voor een nieuwe klacht (ook al bent u onder behandeling bij de dermatoloog voor iets anders) heeft u een verwijzing nodig van de huisarts. Heeft u geen verwijzing en komt u toch op het spreekuur, dan kan het zijn dat uw ziektekostenverzekering de onkosten niet vergoedt.

Kan ik telefonisch een herhaalrecept bestellen?
Heeft u een herhaalrecept nodig, en is het niet langer dan een jaar geleden dat u op de poli dermatologie bent geweest dan kunt u telefonisch om een herhaalrecept vragen voor bepaalde medicatie.

Kunnen recepten rechtstreeks naar de apotheek gefaxt/ gemaild worden?
Nee, recepten worden momenteel aan de patiënt meegegeven of naar de patiënt opgestuurd. Recepten worden in principe niet gefaxt naar de apotheek.

Wat is de wachttijd voor een 1ste consult?
De actuele wachttijden van elk specialisme zijn hier terug te vinden.

Is er een speciaal allergie/eczeem spreekuur?
Ja, kinderen met eczeemklachten kunnen op onze poli een afspraak krijgen in combinatie met de kinderarts, waarbij gezamenlijk wordt gekeken naar de klachten en de behandelmogelijkheden. Verder kunnen er indien nodig plaktesten worden gedaan om allergieën op te sporen.

Polikliniek Dermatologie

De dermatologen houden op locatie Helmond, Deurne en Gemert spreekuren. Volg in het ziekenhuis de borden ‘Dermatologen’. Het spreekuur vindt uitsluitend plaats volgens afspraak. Wanneer u een verwijzing hebt van uw huisarts, kunt u zelf een afspraak maken. Neem bij uw eerste bezoek uw verwijskaart of –brief mee.

Locatie:
Helmond, Deurne en Gemert

Telefoon:  
Helmond: 0492-595958 (ook voor afspraken in Gemert)
Deurne: 0493-328918

Telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur