Allergie bij kinderenUw kind allergisch? Er is iets aan te doen!

Heeft uw kind eczeem? Begint het acuut te snotteren zodra de lente begint? Of kan het niet tegen bepaalde voedingsmiddelen of antibiotica? Blijf niet doormodderen, maar laat u helpen. Kinderarts en kinderallergologisch expert Mijke Breukels weet precies hoe uw kind het beste behandeld kan worden.

Een allergie kan het leven van uw kind en u behoorlijk verzuren. Niets aan te doen denkt u? Vaak klopt dit niet. Er bestaan verschillende therapieën die allergische klachten verzachten. Ook kan uw kind in het ziekenhuis getest worden, waardoor u meer duidelijkheid krijgt over de allergische reactie en wat u hieraan kunt doen.

Eczeem

Jeuk, krabben, wondjes en korstjes. Veel ouders denken dat eczeem erbij hoort, terwijl dit heel goed te behandelen is. De angst voor hormoonzalf is meestal onterecht. Op onze afdeling Kindergeneeskunde gaan wij samen met kinderen met een eczeemhuid op zoek naar de best werkende zalf en maken we een smeerschema. De resultaten zijn vaak verbluffend!
Lees het verhaal van Sofie

Hooikoorts

Kan uw kind niet tegen pollen? Wij kunnen voor u nagaan welke sprays, druppels of tabletten uw kind kunnen helpen. Werkt dit niet voldoende, dan is wellicht immunotherapie mogelijk om de hooikoortsklachten te verminderen.
Lees het verhaal van Annemijn

Voedselallergie

Weet u dat uw kind over een voedselallergie heen kan groeien? Om dat te onderzoeken voeren wij provocatietesten uit waarbij wij, in een veilige omgeving, uw kind een beetje van het verdachte voedingsmiddel geven. Wanneer blijkt dat de allergie (nog) aanwezig is, leren we u hoe hiermee om te gaan. Dit geeft duidelijkheid en rust.
Lees het verhaal van Guus

Antibiotica-allergie

In meer dan negentig procent van de huidreacties op antibiotica, gaat het om een eenmalige, onschuldige bijwerking. Wij kunnen testen of uw kind echt allergisch is voor het antibioticum, of er juist wel tegen kan. Op die manier krijgt uw kind altijd de beste behandeling bij infecties.
Lees het verhaal van Vera

Specialisten

Fleuren, mevrouw S.

Verpleegkundig specialist kinderallergologie

Breukels, mevrouw dr. M.A.

Kinderarts - Allergologisch expert

Faber, mevrouw drs. M.R.

Kinderarts