Wachttijden

U bevindt zich hier: Home | Wachttijden

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Wachttijden


Belangrijke mededeling i.v.m. het coronavirus

De reguliere zorg in het Elkerliek wordt stapsgewijs weer opgestart. Het tempo varieert per patiënten-doelgroep. Onze specialisten maken op basis van medische noodzaak een afweging welke patiënten zij kunnen zien. Deze patiënten worden telefonisch uitgenodigd. U hoeft deze niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis.


Toelichting op de getoonde wachttijden
In het onderstaande overzicht* staan de toegangstijden en verwachte wachttijden van het Elkerliek ziekenhuis. Deze wachttijden kunnen afwijken vanwege de uitzonderlijke omstandigheden die de uitbraak van het coronavirus met zich mee heeft gebracht. De genoemde wachttijden zijn wachttijden in dagen. Afhankelijk van het onderzoek of specialist kan de wachttijd soms afwijken van de getoonde wachttijd.

Wachtlijsten overzicht per 1 juli 2020

wachttijden
Specialisme Onderzoek Wachttijd
Interne geneeskunde Gastroscopie (maagonderzoek) 10 dagen
Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) Colonoscopie 14 dagen
Radiologie CT-scan 8 dagen
Terug naar boven

Specialisme Naam Wachttijd
Chirurgie Buikslagader 27 dagen
Chirurgie Carpaal Tunnel Syndroom 13 dagen
Chirurgie Galblaasoperatie 22 dagen
Chirurgie Liesbreuk 26 dagen
Chirurgie Operatie aan de halsslagader 8 dagen
Chirurgie Operatie bij borstkanker 20 dagen
Chirurgie Spataders 62 dagen
Chirurgie Vaatchirurgische behandeling bloedvaten benen 23 dagen
Gynaecologie / Verloskunde Baarmoederverwijdering 46 dagen
Gynaecologie / Verloskunde Stressincontinentie 50 dagen
Keel-, Neus- en Oorheelkunde Neusoperaties 42 dagen
Keel-, Neus- en Oorheelkunde Oorbuisjes 34 dagen
Keel-, Neus- en Oorheelkunde Verwijderen van keel- en neusamandelen 34 dagen
Neurologie en neurochirurgie Hernia 49 dagen
Oogheelkunde Staaroperatie 72 dagen
Orthopedie Kijkoperatie knie 35 dagen
Orthopedie Meniscus (een scheurtje in de meniscus) 34 dagen
Orthopedie Totale heupoperatie 45 dagen
Orthopedie Totale knieoperatie (knieprothese) 63 dagen
Plastische Chirurgie Borstvergroting 81 dagen
Urologie Orchidopexie (vastzetten zaadbal in balzak) 15 dagen
Terug naar boven

Wachttijd
Wachttijd is de periode tussen het moment dat u een afspraak maakt voor de polikliniek of een indicatie krijgt voor een operatie of behandeling, tot het moment dat u terecht kunt. Het betreft de minimale wachttijd gerelateerd aan het betreffende specialisme. Deze wachttijd kan per specialist verschillen.
Wachttijd bij MRI, CT en echografie is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd is afhankelijk van het soort onderzoek dat gedaan wordt.
 
Wanneer is er wachttijd?
Wachttijd kan ontstaan door tussenkomst van een urgente ingreep of behandeling, spoedopnames en de beschikbaarheid van een specialist. Ook de capaciteit van verpleegafdelingen en de ruimte binnen operatie-, onderzoek en behandelafdelingen spelen mee. Bij spoedgevallen en speciale indicaties kunt u (via uw huisarts) altijd direct terecht in het ziekenhuis.
 
Indicatie wachttijd
Natuurlijk is het fijn om enig idee te hebben van de wachttijd. Bekijk daarom dit overzicht met een indicatie van de wachttijden. Let op: dit is dus een indicatie, er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachttijdgegevens. Voor specifieke gegevens kunt u contact opnemen met de afdeling Opname en Planning, telefoon 0492-59 59 65.

Wachtlijstbemiddeling
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.* Als u gebruik maakt van de mobiele website zijn de wachtlijsten niet zichtbaar. Bekijk deze pagina dan met de desktopversie.