Geboorteaangifte doen in het Elkerliek

U bevindt zich hier: Home | Afdelingen | Centrum Geboorte & Gezin | Geboorteaangifte doen in het Elkerliek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Geboorteaangifte doen in het Elkerliek

Bij de geboorte van een kindje moet uiterlijk binnen drie werkdagen de geboorteaangifte gedaan worden bij de gemeente waar het kind geboren is. Is de derde dag een zaterdag, zondag of feestdag? Dan mag je de aangifte nog op de eerste werkdag erna doen. Als je kindje wordt geboren in het Centrum voor Geboorte en Gezin van het Elkerliek, dan dient aangifte gedaan worden bij de gemeente Helmond.

Digitaal aangifte doen in het Elkerliek
Is je kind geboren in het Elkerliek, dan kan geboorteaangifte online gedaan worden in het ziekenhuis. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het Centrum voor Geboorte en Gezin heeft een beveiligde tablet van de gemeente waarop de aangifte gedaan kan worden. Inloggen met DigiD (moeder én vader of moeder alleen) is verplicht. Als je kind al voor de geboorte is erkend, neem dan ook het bewijs van erkenning mee naar het ziekenhuis. Dit is nodig bij de geboorteaangifte. De geboorteaangifte is dan helemaal geregeld in het ziekenhuis.

Primeur
Digitaal aangifte doen in het Elkerliek kan vanaf 30 augustus 2018. De familie Janssen had de primeur. Zij schreven op hun kamer in het Centrum voor Geboorte & Gezin, pasgeboren dochter Tessa in bij de burgerlijke stand van de gemeente Helmond. Lees meer.