Centrum Geboorte & GezinAls je gaat bevallen in het Elkerliek ziekenhuis, dan ben je te gast bij het Centrum voor Geboorte & Gezin. Hét geboortecentrum voor de Peelregio, waar alle betrokkenen bij de geboortezorg samen werken.Als je kiest voor een bevalling in het ziekenhuis (poliklinische bevalling), dan kun je met je eigen verloskundige bevallen op een van de zeven huiselijk ingerichte verloskamers. Als je in het ziekenhuis moet bevallen (bevallen op medische indicatie) dan begeleidt een verloskundige van het ziekenhuis, indien nodig met een gynaecoloog, je bevalling.

Mocht jij of je kindje in het ziekenhuis moeten blijven, dan verblijven jullie samen op een van de achttien gezinssuites. Je kindje blijft altijd bij je, ook als je kindje in de couveuse moet liggen. Dat komt de optimale hechting tussen moeder en kind ten goede.

De gezinssuite is huiselijk ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo heb je een eigen badkamer, met douche en toilet, tv en kun je zelf koffie en thee zetten. Ook staat er een slaapbank zodat je partner kan blijven slapen. Alle medische apparatuur is uiteraard aanwezig, maar is zoveel mogelijk weggewerkt in de inrichting. Op de kamer mag je net als thuis bezoek ontvangen. Er zijn ruime bezoektijden.