Gratis parkeren voor mindervaliden bij Elkerliek in Helmond

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2019 | Gratis parkeren voor mindervaliden bij Elkerliek in Helmond

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Gratis parkeren voor mindervaliden bij Elkerliek in Helmond

Het groeiend aantal patiënten en bezoekers dat met de auto naar het Elkerliek ziekenhuis komt, leidde de afgelopen winter soms tot parkeerproblemen op het terrein in Helmond. Zeker voor mindervaliden was dit erg vervelend. Het Elkerliek realiseerde daarom, naast reguliere parkeerplaatsen, extra gratis parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Elf parkeervakken vlak bij de hoofdingang aan de President Rooseveltlaan zijn bestemd voor patiënten en bezoekers met een gehandicaptenparkeerkaart. Als deze plaatsen allen bezet zijn, kunnen mindervaliden uitwijken naar parkeervakken achter de slagbomen. Daar zijn twaalf mindervalidenparkeerplaatsen te vinden nabij de ingang aan de Wesselmanlaan en één in de parkeergarage. De receptionisten in de centrale hal van het ziekenhuis reiken voor deze plekken een gratis uitrijkaart uit, op vertoon van (een kopie of foto van) uw gehandicaptenparkeerkaart.

Concreet betekent dit dat bij het Elkerliek ziekenhuis mindervaliden vanaf nu gratis én dichtbij de entree kunnen parkeren.

Meer parkeervakken

Het Elkerliek heeft daarnaast ook vijftig extra reguliere parkeervakken op het eigen terrein gecreëerd. Aanvullend onderzoekt het ziekenhuis mogelijkheden om eigen medewerkers te stimuleren om vaker op de fiets naar het werk te komen.