Elkerliek wint Peel Duurzaam Gezond Innovatie Challenge

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2019 | Elkerliek wint Peel Duurzaam Gezond Innovatie Challenge

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Elkerliek wint Peel Duurzaam Gezond Innovatie Challenge

Peel Duurzaam Gezond Innovatie Challenge

Peel Duurzaam Gezond zet zich in voor een regionale aanpak van zorg en welzijn in Helmond en omgeving. Jaarlijks organiseren zij onder meer de Peel Duurzaam Gezond Innovatie Challenge. Op 16 april 2019 pitchten vier deelnemers hun innovatieve concept. Inge Bazelmans (fysiotherapeut) en Joep Janssen (oprichter HoloMoves) lieten de aanwezigen zien hoe augmented reality patiënten van het Elkerliek ziekenhuis kan stimuleren om meer te bewegen. Het concept was zo aansprekend dat zij daarmee de meeste stemmen binnen haalden.

Het plan van het Elkerliek is relevant, want regelmatig bewegen zorgt dat mensen lichamelijk fitter blijven en zich ook psychisch beter voelen. In het geval van patiënten betekent dit: ze kunnen eerder naar huis, herstellen sneller en hebben minder kans op complicaties. Als je in het ziekenhuis aan het bed gebonden bent, is het echter lastig om voldoende te bewegen. Met een augmented reality bril kun je in dat geval games (van HoloMoves) spelen, waardoor je liggend, zittend of staand op een veilige én leuke manier extra beweging krijgt. Daarnaast wordt de bril ook ingezet om voorlichting te geven aan patiënten. Via de bril krijgen patiënten in 3D informatie over het herstel en de werking van hun lichaam. 

Met de gewonnen cheque van €7.500 kunnen later dit jaar patiënten op de afdelingen cardiologie en longziekten hun herstel bevorderen met behulp van de augmented reality brillen.