Samenwerkingsverbanden

U bevindt zich hier: Home | Over ons | Samenwerkingsverbanden

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Samenwerkingsverbanden

We werken samen met verschillende partners om ook buiten het ziekenhuis patiënten zo goed mogelijk te ondersteunen. 

Quartz

Dé organisatie die zich bezighoudt met het optimaliseren van de communicatie en samenwerking tussen zorgverleners is Quartz, dat staat voor Qualiteit Regionale Transmurale Zorg. Eén van hun taken is de zorg voor chronische patiënten verbeteren. Omdat zij vaak met meerdere aandoeningen tegelijk kampen, hebben ze te maken met verschillende zorgverleners. Quartz brengt die zorgprofessionals bij elkaar in een ketenzorgprogramma waardoor de zorg beter op de patiënt wordt afgestemd. Ook werkt Quartz intensief samen met regionale instellingen als De Zorgboog, Savant, GGZ, Stichting Sint Annaklooster en de Regionale Huisartsen Vereniging (RHV).

Kidz & Ko

Samen met zes andere Brabantse ziekenhuizen, neemt het Elkerliek ziekenhuis deel aan Kidz & Ko. Een initiatief speciaal voor kinderen met diabetes. Door onze expertise te bundelen en kennis te delen, kunnen we een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg leveren. Dat heeft grote voordelen voor patiënt en ouders. Zo is er gegarandeerd een 24-uurs bereikbaarheidsdienst en blijft de reisafstand tot een van de deelnemende ziekenhuizen beperkt.

Andere samenwerkingen

In sommige gevallen zullen wij u doorverwijzen naar een ander ziekenhuis. Dat doen we bijvoorbeeld bij hoogrisico operaties, bepaalde vormen van kanker of bij zeer specialistische kinderzorg. Wij willen alleen het beste voor u en werken daarom samen met verschillende academische en topklinische ziekenhuizen. Wij hebben afspraken met hen gemaakt en zorgen er voor dat u daar snel terecht kunt.
Andersom kan overigens ook: externe instellingen die hun zorg in ons ziekenhuis aanbieden. Revalidatiecentrum Blixembosch uit Eindhoven heeft sinds 2009 bijvoorbeeld een dependance op locatie Deurne. Patiënten hoeven minder ver te reizen en houden daardoor meer energie over. Dat bevordert de revalidatie.

Dialysecentrum Deurne

Dialysecentrum Deurne, op locatie Deurne van het Elkerliek ziekenhuis, is opgezet door het Elkerliek ziekenhuis en het Catharina-ziekenhuis. In het centrum werken dialyseverpleegkundigen en nefrologen van beide ziekenhuizen. Nefrologen zijn internisten die zich hebben gespecialiseerd in aandoeningen aan de nieren.