Actueel



Themaweek 'Grip op zout'

7 november 2014

Deze week vindt in het Elkerliek ziekenhuis de derde themaweek rondom voeding en gezondheid van dit jaar plaats. Dit keer is het thema ‘Grip op zout’.

Sectormanager Patrick van Gerven: “Met deze week willen we patiënten in de kliniek, op de polikliniek, bezoekers en medewerkers meer bewust maken van hun zoutgebruik. We willen laten zien wat de hoe je kunt minderen met zout. Samen met de afdeling Dietetiek is de themaweek weer vorm gegeven. Op dinsdag, woensdag en donderdag staan we in de centrale hal in Helmond met een proeverij. Op woensdag is de proeverij ook in de centrale hal op locatie Deurne. Soep, brood en beleg zijn productgroepen welke relatief veel zout bevatten, naast de warme maaltijd.  Tijdens de proeverij laten we onder andere zien dat deze producten ook met minder zout verkrijgbaar zijn, zelf te maken zijn en heerlijk smaken. Iedereen mag dit komen proeven!”
 
De proeverijen vinden plaats in de centrale hal tussen 11.00 en 13.30 uur.

Meer nieuws