Actueel



10.000 patiënten werken mee aan onderzoek patiënttevredenheid Elkerliek

23 mei 2014

Vanaf 23 mei worden zo’n 10.000 patiënten van ons ziekenhuis bevraagd over de ontvangen zorg in het Elkerliek ziekenhuis. Bent u een van hen, dan ontvangt u thuis een brief van extern meetbureau Mediquest met daarin het verzoek om een CQI-vragenlijst in te vullen over uw ervaringen naar aanleiding van een bezoek aan een van onze poliklinieken, de SEH of na opname op een verpleegafdeling.

Uw ervaringen meten via CQI
Het Elkerliek ziekenhuis heeft gekozen om per januari 2014 voor een groot deel over te gaan op het gebruik van CQI-vragenlijsten voor het meten van patiëntervaringen en patiënttevredenheid. CQI (Consumer Quality Index) zijn gestandaardiseerde vragenlijsten. Groot voordeel van het gebruik van de CQI is dat de resultaten beter te vergelijken zijn met andere ziekenhuizen. Ook zorgverzekeraars meten ervaringen van patiënten met de CQI. De resultaten van het onderzoek plaatst Mediquest op www.kiesbeter.nl zodat u deze informatie kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor een zorgaanbieder.
 
Brief
Wanneer u geselecteerd wordt om mee te werken aan de CQI, ontvangt u een brief thuis van Mediquest met daarin een link naar de online vragenlijst en hun unieke inlogcode. De selectie is gebaseerd op een steekproef onder patiënten die de afgelopen maanden een behandeling ondergingen op de polikliniek of een ziekenhuisopname ondergingen. Alle antwoorden worden anoniem en strikt vertrouwelijk behandeld.

Meer nieuws