logo

Casemanager oncologie en palliatieve geneeskunde



Inleiding

Binnen het Elkerliek ziekenhuis zorgt de casemanager oncologie en palliatieve geneeskunde voor de opvang en begeleiding van patiënten bij wie definitieve genezing van ziekte niet meer mogelijk is. Palliatieve zorgverlening is erop gericht om kwaliteit van leven te verbeteren of zo goed mogelijk te behouden. De casemanager is een gespecialiseerd verpleegkundige die nauw samenwerkt met uw specialist. Zij maakt ook deel uit van het team symptoombestrijding en palliatieve geneeskunde, verder bestaande uit twee specialisten palliatieve geneeskunde en twee verpleegkundig specialisten. 

  • Casemanager oncologie en palliatieve geneeskunde:
    • Mascha van Dommelen
  • Specialisten palliatieve geneeskunde:
    • Maaike Veldhuizen
    • dr. Wai Yee Lam            
  • Verpleegkundig specialisten:              
    • Ingrid van Asseldonk 
    • Suzan van de Wouw 

Wat is palliatieve zorgverlening?

Palliatieve zorgverlening begint op het moment dat het duidelijk is dat definitieve genezing niet meer mogelijk is. Deze zorg kan op elk moment worden ingezet. Ook als u behandelingen ondergaat zoals chemo-, radio- en/of doelgerichte therapie. De zorg en ondersteuning is gericht op specifieke hulpvragen op lichamelijk-, psychisch- of sociaal vlak of op het gebied van levensvragen. Ook uw verwerkings- en aanpassingsproces, uw beleving van de ziekte en zingevingvraagstukken horen hierbij. De duur van de palliatieve fase verschilt per patiënt en per aandoening.  

Casemanager oncologie en palliatieve geneeskunde 

De casemanager oncologie en palliatieve geneeskunde:

  • gaat in op wat de specialist u verteld heeft, geeft aanvullende informatie over de diagnose, eventuele onderzoeken en het behandelplan wat kan bestaan uit chemo-, doelgerichte-, hormoon- en/of radiotherapie;
  • heeft aandacht voor al uw vragen op lichamelijk-, psychisch- en sociaal vlak en mogelijke zingevingsvragen;
  • ondersteunt u bij het vinden en handhaven van de balans tussen draaglast en draagkracht;
  • verwijst u waar nodig naar andere zorgverleners intern en/of extern. 

Bereikbaarheid casemanager oncologie en palliatieve geneeskunde

De casemanager houdt spreekuur op maandag, dinsdag en vrijdag op de polikliniek Hemato-oncologie, locatie Helmond. Vanuit de centrale hal volgt u de borden ‘verpleegafdelingen’ en gaat u met de lift naar de vierde verdieping. Daar volgt u de borden Hemato-oncologie.  

Op maandag, dinsdag en vrijdag kunt u tussen 09.00 – 10.00 uur ook telefonisch contact opnemen, telefoonnummer 0492 - 59 59 45 of een mail sturen naar cmoncopalliatief@elkerliek.nl 

Heeft u een dringende medische vraag neem dan contact op met de polikliniek Hemato-oncologie telefoonnummer 0492 - 59 59 47.  Bij een dringende vraag in de avond of weekend kunt u contact opnemen met de Spoedeisende hulp telefoonnummer 0492 - 59 55 71.

 

Contact


Casemanager oncologie en palliatieve geneeskunde

T: 0492 – 59 59 45 
Maandag, dinsdag en vrijdag tussen 09.00 - 10.00 uur
E: cmoncopalliatief@elkerliek.nl


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
ONC-52237
Laatst bewerkt: 6-11-2023