logo

Verpleegkundig specialist Parkinson



U bent bij de neuroloog onder behandeling voor de ziekte van Parkinson. De ervaring leert dat velen van u vragen of problemen hebben die verband houden met uw ziekte. Om u hierbij te helpen is er op de polikliniek een verpleegkundig specialist Parkinson aangesteld. Zij is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson. 

De verpleegkundig specialist Parkinson

De verpleegkundig specialist Parkinson is er voor alle patiënten met de ziekte van Parkinson, hun familie/gezinsleden en alle hulpverleners die te maken hebben met de ziekte van Parkinson. Voor het eerste gesprek met de verpleegkundig specialist Parkinson wordt u doorverwezen door uw neuroloog. U kunt echter ook zelf om een verwijzing vragen. 

De verpleegkundig specialist Parkinson werkt samen met de neuroloog. Zij bespreekt uw klachten, kijkt naar de effecten van de medicatie, schrijft recepten, beantwoordt vragen en geeft voorlichting. Ook overlegt de verpleegkundig specialist Parkinson met andere hulpverleners zoals de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de logopedist en de huisarts. De verpleegkundig specialist Parkinson biedt een luisterend oor voor alle problemen die de ziekte van Parkinson met zich meebrengt. Wie de ziekte van Parkinson heeft, heeft immers niet alleen te maken met lichamelijke klachten. Kortom: u kunt terecht met de meest uiteenlopende vragen over alles wat met de ziekte van Parkinson te maken heeft. Natuurlijk is ook uw partner welkom. 

Wetenschappelijk onderzoek

Regelmatig nemen de neurologen deel aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson. De verpleegkundig specialist Parkinson kan u vragen hieraan deel te nemen. Dit is natuurlijk altijd vrijblijvend. 

Spreekuur

De verpleegkundig specialist Parkinson houdt spreekuur op maandag, dinsdag en donderdag op de polikliniek Neurologie in Helmond en op dinsdagmiddag in Deurne. Een afspraak voor verpleegkundig specialist Parkinson wordt gemaakt via de polikliniek Neurologie.

Tot slot

Heeft u vragen, neem dan contact op met de polikliniek Neurologie. U kunt ook een e-mail sturen naar de verpleegkundig specialist Parkinson.

Contact


Polikliniek Neurologie

Locatie Helmond
T: 0492 – 59 59 54

Locatie Deurne
T: 0493 – 32 89 14

Verpleegkundig specialist Parkinson

E: htulp@elkerliek.nl 


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
NEU-33909
Laatst bewerkt: 11-3-2024