logo

Verhuur loophulpmiddelen



Na een behandeling op de Spoedeisende hulp kan het zijn dat de behandelend arts u adviseert tijdelijk loophulpmiddelen te gebruiken. Hoe lang dit gebruik noodzakelijk is, hangt af van uw persoonlijke situatie. De arts zal dit met u bespreken. 

U heeft zojuist een paar elleboogkrukken gehuurd

De kosten voor het huren van een paar elleboogkrukken bedraagt €24,99 per afgifte. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar of ledenvereniging kan een lager huurtarief gelden. Voor uw administratie heeft u een machtigingsformulier uitleenmaterialen ontvangen. Wij houden daarvan een kopie achter. Op de achterzijde van het formulier staan de verhuurvoorwaarden vermeld. 

Als u de krukken niet meer nodig heeft

  • Als u de krukken niet meer nodig heeft, kunt u de krukken op een van onderstaande manier inleveren:
     De krukken afgeven bij
           ○    Spoedeisende hulp Elkerliek ziekenhuis 
                 Wesselmanlaan 25
                 5707 HA Helmond

           ○    Medipoint/Ligtvoet
                 Lage Dijk 19
                 5705 BX Helmond
                 Openingstijden van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 15:00 uur.   

           ○    Een van de andere inleveradressen welke u kunt vinden op
                 www.medipoint.nl/contact. 
  • Telefonisch contact opnemen met de uitleenservice van Medipoint. Er wordt dan een afspraak gemaakt om de krukken bij u op te halen. De kosten hiervoor bedragen € 7,50. 

Overige vragen

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de klantenservice van Medipoint op telefoonnummer 088 – 102 01 00. 

Adviezen bij het gebruik van elleboogkrukken

Deze krukken kunnen zodanig worden ingesteld, dat u met ‘rechte schouders’ op uw nietgeblesseerde been steunt (zie handleiding krukken op achterzijde van het machtigingsformulier). 

  • Als u rechtop staat, dient het handvat van de elleboogkruk naast uw lichaam ter hoogte van uw pols te komen. De elleboogkruk kunt u op hoogte instellen door beide onderste palletjes tegelijkertijd in te drukken en de stangen te verschuiven tot u de juiste hoogte heeft bereikt.
  • Als u rechtop staat, dient de manchet van de elleboogkruk naast uw lichaam net onder de elleboog te komen. De instelling hiervan doet u op dezelfde manier als de instelling van het handvat, maar druk nu de palletjes aan de bovenzijde van de elleboogkruk in.
  • Tijdens het lopen met de krukken moet u niet te veel uw polsgewricht belasten. Houdt u daarom uw polsen recht tijdens het lopen.
  • U heeft een linker- en een rechterkruk meegekregen. De anatomisch gevormde handvatten dienen ter verhoging van de grip.Houdt u de krukken dan ook zodanig aan de juiste zijde vast.
  • Indien u maar één kruk gebruikt, dient u de kruk aan de niet-geblesseerde zijde van het lichaam te gebruiken.

Contact


Spoedeisende hulp

T: 0492 – 59 55 71


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
SPO-38972
Laatst bewerkt: 18-4-2024