logo

Telemetrie-registratie



U wordt aangesloten aan de telemetrie om uw hartritme te registreren. Via vijf elektrodes (plakkers) op uw lichaam wordt u aangesloten aan een kastje. Het registreert uw hartritme en zendt dit door naar een monitor. Deze monitor staat op verpleegafdeling 3E, de hartbewaking. De zender bevat een batterij die soms vervangen moet worden. 

Uw hartritme is 24 uur per dag zichtbaar. Veranderingen in uw hartritme worden direct herkend en worden geregistreerd. Zo kan de cardioloog een goed beeld krijgen van het functioneren van uw hartritme over een langere periode.  

De zender heeft een beperkt bereik en is daardoor alleen te gebruiken op de 3e verdieping. Buiten de 3e verdieping raakt u ‘uit beeld’, waardoor u niet meer bewaakt bent. Vandaar dat u de 3e verdieping niet mag verlaten zonder toestemming van de verpleegkundige. 

Klachten

De zender bewaakt alleen uw hartritme. Wanneer u pijn of andere klachten heeft, moet u dit altijd en direct melden aan de verpleegkundige. De elektrodes kunnen huidirritatie geven. Geef dit op tijd door aan de verpleegkundige.  

Reden telemetrie

Er zijn verschillende redenen voor telemetriebewaking. Afhankelijk van de reden kan de cardioloog kiezen uit de volgende twee coderingen:

  • Code 1: bewaking
    U mag niet afgesloten worden van de telemetrie. Ook niet om te douchen. U moet op verpleegafdeling 3A blijven. Wanneer u voor een onderzoek toch de afdeling moet verlaten, gaat een verpleegkundige van de afdeling als begeleiding met u mee.
  • Code 2: observatie
    Als u wilt douchen, kunt u dat kenbaar maken aan de verpleegkundige. De verpleegkundige zal u afmelden bij de hartbewaking en de telemetrie verwijderen. Na het douchen dient u weer zo spoedig mogelijk te worden aangesloten, dus waarschuw de verpleegkundige als u klaar bent met douchen. Met ‘code 2’ kunt u naar onderzoeken buiten de afdeling zonder verpleegkundige. Wel moet u dan afgemeld worden op de hartbewaking. 

Tot slot

Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen, stel ze dan gerust aan uw behandelend cardioloog of aan de verpleging van de afdeling.

Contact

Polikliniek Cardiologie

Locatie Helmond
T: 0492 – 59 59 62

Locatie Deurne
T: 0493 – 32 89 22

Verpleegafdeling 3A

T: 0492 – 59 56 66

Verpleegafdeling 3E (hartbewaking)

T: 0492 – 59 56 67


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
CAR-38810
Laatst bewerkt: 4-3-2024