logo

Neuro-echografie



De neuroloog heeft bij u een neuro-echografie aangevraagd. Bij dit onderzoek worden zenuwen en spieren in beeld gebracht met behulp van geluidsgolven. In deze folder leest u meer over dit onderzoek.

Voorbereiding thuis

Het is raadzaam om gemakkelijk zittende kleding te dragen.

In het ziekenhuis

Vanuit de centrale hal in het ziekenhuis volgt u de borden 'Neurologen' naar de polikliniek van de neurologen op de begane grond. Daar meldt u zich aan de balie.

Voorbereiding van het onderzoek

Afhankelijk van de te onderzoeken zenuwen/ spieren wordt u gevraagd om bepaalde lichaamsdelen te ontbloten. Het onderzoek gebeurt liggend of zittend.

Het onderzoek

Bij dit onderzoek wordt een echoapparaat gebruikt. De taster (een soort microfoon) van het echoapparaat wordt op de huid geplaatst. Tussen de taster en de huid wordt wat gel aangebracht om de overdracht van het geluid zo storingsvrij mogelijk te maken. De taster zendt niet hoorbare geluidsgolven uit, die door de onderliggende weefsels verschillend worden weerkaatst. De computer zet vervolgens de weerkaatste golven om in een echobeeld dat op een beeldscherm is te zien. Het onderzoek is volkomen pijnloos.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek duurt 10 tot 30 minuten.

Uitslag

Bij het volgende bezoek aan de specialist krijgt u de uitslag van het onderzoek.

Tot slot

Mocht u verhinderd zijn of heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, neemt u dan gerust contact op met de polikliniek Neurologie.

Contact


Polikliniek Neurologie

Locatie Helmond
T: 0492 – 59 59 54

Locatie Deurne
T: 0493 – 32 89 14


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
NEU-40459
Laatst bewerkt: 11-3-2024