logo

MS-verpleegkundige



U bent onder behandeling van de neuroloog voor uw Multiple Sclerose, MS. Er is het nodige verteld over uw vorm van MS. De ervaring leert dat velen van u vragen of problemen hebben in verband met uw ziekte. Om hierbij behulpzaam te zijn, is er op de polikliniek een MS-verpleegkundige aangesteld. Dit is een neurologie-verpleegkundige die zich heeft gespecialiseerd in de MS-zorg. 

MS-verpleegkundige

De MS-verpleegkundige is er in principe voor alle patiënten met MS, hun familie/gezinsleden en andere hulpverleners die met MS te maken krijgen. Voor een eerste gesprek met de MS-verpleegkundige wordt u doorverwezen door uw neuroloog. U kunt echter ook zelf om een verwijzing vragen. 

U kunt een beroep doen op de MS-verpleegkundige als u behoefte heeft aan informatie of advies. Bijvoorbeeld met vragen als:

  • Hoe ga ik om met mijn moeheid?
  • Hoe ga ik om met mijn klachten?
  • Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van medicijnen en behandelingen?
  • Ik krijg de kraan niet open, is daar wat aan te doen? 

De MS-verpleegkundige biedt ook een luisterend oor voor alle problemen die de ziekte met zich meebrengt. Wie MS heeft, heeft niet alleen met lichamelijke klachten te maken. Er verandert veel voor een MS-patiënt en zijn/haar omgeving. Daarbij kan steun heel welkom zijn. U kunt vragen hebben over huishoudelijke hulp, woningaanpassing of werksituatie. De MS-verpleegkundige zoekt samen met u naar een mogelijke oplossing of verwijst naar instanties zoals thuiszorg, gemeente en/of patiëntenvereniging. Ook overlegt de MS-verpleegkundige met andere hulpverleners, zoals de fysiotherapeut, huisarts of revalidatiearts. Kortom: u kunt er terecht met de meest uiteenlopende vragen over alles wat met MS te maken heeft. Ook uw partner is welkom. 

Bereikbaarheid MS-verpleegkundige

Een afspraak voor de MS-verpleegkundige wordt via de polikliniek van de neurologen gemaakt.  De MS-verpleegkundige heeft in de oneven weken op de dinsdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur en op de woensdag van 8.15 – 15.30 uur spreekuur op de polikliniek van de neurologen in Helmond. Daarnaast heeft de MS-verpleegkundige in de oneven weken op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur telefonisch spreekuur, telefoonnummer 0492 – 59 59 54. De MS-verpleegkundige kunt u bereiken via het e-mailadres mszorg@elkerliek.nl

Heeft u vragen en bent u niet in de gelegenheid om de MS-verpleegkundige te spreken op bovengenoemde tijden? Dan kan iemand van de MS-zorg u op woensdag te woord staan.  

MS Zorg Nederland

Het Elkerliek Ziekenhuis maakt deel uit van MS Zorg Nederland. Op de website www.mszorgnederland.nl vindt u meer informatie. 

Tot slot

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, neem dan contact op met de MS-verpleegkundige.  

Contact


MS-verpleegkundige


T: 0492 – 59 59 54
Telefonisch spreekuur op dinsdag in de oneven weken van 10.00 tot 12.00 uur.
E: mszorg@elkerliek.nl 

MS Zorg Nederland
I: www.mszorgnederland.nl 


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
NEU-12456
Laatst bewerkt: 11-3-2024