logo

Geheugenpolikliniek



U bent door uw huisarts verwezen naar de geheugenpoli in het Elkerliek, locatie Helmond. In deze folder geven we uitleg over de gang van zaken rondom dit spreekuur. Wij vragen u deze informatie zorgvuldig door te lezen. 

Geheugenpolikliniek

Zowel het specialisme neurologie als medische psychologie zijn betrokken bij de geheugenpoli.  

U ontvangt een uitnodiging voor een eerste afspraak bij de neuroloog. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur. Aan de hand van uw klachten kan de neuroloog nog aanvullend onderzoek aanvragen, zoals bloedonderzoek en een MRI-scan van de hersenen. Aansluitend heeft u een gesprek met de medisch psycholoog. In dit gesprek worden uw klachten uitgebreid in kaart gebracht. Er wordt een afspraak gepland voor een neuropsychologisch onderzoek. De psychologisch medewerker voert dit onderzoek uit, waarbij de denkfuncties, zoals het geheugen, worden getest.  

De uitslagen van de onderzoeken worden met u besproken. U heeft eerst een gesprek met de neuroloog en daarna met de psycholoog. De volgorde van de afspraken vindt u in onderstaand schema. Het hele traject wordt binnen één maand afgerond.  

Schema

In onderstaand schema ziet u wanneer u waar wordt verwacht.

Datum

Tijd

Wat en waar 

   

Gesprek neuroloog op de polikliniek

Neurologie (begane grond)

   

Intake psycholoog op de afdeling Medische psychologie (begane grond)

   

Neuropsychologisch onderzoek op de afdeling Medische psychologie (begane grond)

   

Uitslag neuroloog op de polikliniek

Neurologie (begane grond)

   

Uitslag psycholoog op de afdeling Medische psychologie (begane grond)

Voorbereiding

U hoeft voor uw afspraak op de geheugenpoli geen specifieke voorbereidingen te treffen. Wij adviseren u wel om samen met uw partner of een andere betrokkene (familielid/mantelzorger) naar het spreekuur te komen. Verder vragen wij u om uw bril en/of gehoorapparaat mee te nemen. 

Medische gegevens

De resultaten van het neuropsychologisch onderzoek en de behandeling worden vastgelegd in het elektronisch patiënten dossier (EPD). De gegevens zijn vertrouwelijk. Alleen de behandelend arts en de ziekenhuismedewerkers die bij uw behandeling betrokken zijn, kunnen de gegevens inzien. Voor het vastleggen van deze gegevens in het EPD hebben wij uw toestemming nodig. De psycholoog bespreekt dit met u.   

Tot slot

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, neem dan gerust contact op met de polikliniek Neurologie, telefoonnummer 0492 – 59 59 54. 

Contact


Polikliniek Neurologie

Locatie Helmond
T: 0492 – 59 59 54

Locatie Deurne
T: 0493 – 32 89 14

Polikliniek Medische psychologie

Locatie Helmond
T: 0492 – 59 55 67
E: med.psychologie@elkerliek.nl 


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
NEU-50562
Laatst bewerkt: 11-4-2024