logo

Functieonderzoek bij verdenking Carpale tunnelsyndroom



Het carpale tunnelsyndroom is een veel voorkomende klacht van de handen. De oorzaak is een zwelling in de pols waardoor de zenuw bekneld raakt. Om met zekerheid vast te stellen of het om carpale tunnelsyndroom gaat is een zenuwgeleidingsonderzoek nodig. 

Voorbereiding thuis

Het is voor het onderzoek van belang dat de elektrodes in goed contact staan met de huid. De huid dient daarom ontvet te zijn. U wordt dan ook verzocht om voor het onderzoek uw handen te wassen, waarbij u het beste gewone zeep kunt gebruiken. Na het wassen dient u geen crèmes en dergelijke op uw handen aan te brengen. Het is belangrijk dat uw handen warm zijn, dus draag eventueel handschoenen. Omdat de armen tot voorbij de ellebogen ontbloot moet worden, adviseren wij u om kleding te dragen waarvan de mouwen makkelijk omhoog kunnen. 

In het ziekenhuis Locatie Helmond

Vanuit de centrale hal in het ziekenhuis volgt u de borden ‘Neurologen’ naar de polikliniek op de begane grond. Meld u bij de balie.   

Het onderzoek

Het onderzoek duurt circa 15 minuten en wordt door laboranten uitgevoerd. Dit gebeurt zowel met plakelektrodes als ringelektrodes. Met korte elektrische schokjes prikkelen we de zenuw. Hiermee kunnen we een vertraging in de zenuwgeleiding vaststellen. U voelt deze schokjes wel maar ze zijn onschadelijk. Gedurende het onderzoek zal de laborant(e) steeds uitleggen wat er gebeurt. 

Uitslag

De resultaten van het onderzoek worden met u besproken door de behandelend arts. Hiervoor wordt een afspraak gemaakt. 

Tot slot

Mocht u om wat voor reden ook verhinderd zijn, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de polikliniek Neurologie.

Contact


Polikliniek Neurologie

Locatie Helmond
T: 0492 – 59 59 54

Locatie Deurne
T: 0493 – 32 89 14


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
NEU-35800
Laatst bewerkt: 7-3-2024