logo

Elkerliek Apotheek



De Elkerliek Apotheek is een 24-uurs apotheek in de hal van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. U kunt hier uw geneesmiddelen voor thuis afhalen, bijvoorbeeld na uw polikliniekbezoek of na een ziekenhuisopname. Naast medicijnen op recept kunt u bij ons ook terecht voor advies, zelfzorgmedicatie en hulpmiddelen.     

Openingstijden

De Elkerliek Apotheek is geopend:

  • Maandag t/m vrijdag van 08.00 – 18.00 uur. Gebruik van de zelfbedieningsautomaat kan 7 dagen per week, 24 uur per dag. 

De Elkerliek Apotheek is ook de dienstapotheek voor de regio. De dienstapotheek Elkerliek is geopend:

  • Elke dag van 18.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend.
  • Weekenden en feestdagen (24 uur per dag).

Gebruik na 21.00 uur de ingang bij de Spoedeisende hulp.  

Let op: de dienstapotheek Elkerliek is alleen voor het ophalen van uw spoedmedicatie. Bij de dienstapotheek gelden hogere tarieven. 

Wat kunt u van ons verwachten?

U kunt altijd voor advies terecht bij de apothekersassistenten. Zij geven u graag gericht informatie en beantwoorden uw vragen. Indien gewenst, kunt u een persoonlijk consult aanvragen bij de apotheker. Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent!

De Elkerliek Apotheek is HKZ gecertificeerd. Dit betekent dat wij werken volgens de richtlijnen Nederlandse Apotheek Norm.  

Toestemming en uitwisseling van medicatiegegevens

Wij controleren altijd of uw geneesmiddelen elkaar goed verdragen. Wanneer geneesmiddelen ongewenst op elkaar inwerken of niet geschikt voor u zijn (bijvoorbeeld vanwege een allergie of andere aandoening), nemen wij contact op met uw behandeld arts. Zonder uw complete medicatiedossier, kunnen wij geen medicatiebewaking uitvoeren. Dit betekent dat wij zonder volledig medicatieoverzicht geen geneesmiddelen af kunnen leveren. Daarom vragen wij u om toestemming voor het elektronisch uitwisselen van uw medicatiegegevens. Meer informatie vindt u in de folder ‘Beter geholpen met goede informatie’ (verkrijgbaar in de apotheek).  

Heeft u hierover nog vragen? Stel ze gerust aan de apothekersassistente. 

Wanneer u geen toestemming geeft voor de uitwisseling van uw gegevens, neem dan altijd een recent overzicht van uw medicijnen mee naar de apotheek! 

De Elkerliek Apotheek is een schakelpunt tussen het ziekenhuis, uw huisarts en uw vaste apotheek. U maakt zelf de keuze bij welke apotheek u uw geneesmiddelen haalt. U kunt gebruik maken van de Elkerliek Apotheek als uw vaste thuisapotheek. U kunt ook uw geneesmiddelen afhalen bij de Elkerliek Apotheek, terwijl u daarnaast bij uw eigen apotheek blijft.

Assortiment

De Elkerliek Apotheek beschikt over een volledig assortiment geneesmiddelen waaronder zeer specialistische medicatie. Het assortiment is goed afgestemd met de artsen, waardoor de voorgeschreven geneesmiddelen meestal op voorraad zijn. Door de samenwerking met de specialisten in het ziekenhuis is het mogelijk om de kwaliteit van de farmaceutische zorg te verhogen. 

Diensten

Medicijnrol
Gebruikt u veel medicijnen en raakt u het overzicht kwijt? Dan is de medicijnrol misschien wel iets voor u. Een medicijnrol is een rol met zakjes met voor ieder innamemoment van de dag een apart zakje. Uw gegevens staan op het zakje, de naam van het geneesmiddel met een omschrijving van het uiterlijk van het middel, de datum en het innametijdstip. U heeft thuis geen doosjes of losse tabletten meer, behalve als het medicatie is die u alleen indien nodig of tijdelijk moet gebruiken.  

Herhaalservice
Vindt u het prettig als uw herhaalmedicatie automatisch klaargelegd wordt in de apotheek? Dan kunt u gebruikmaken van de herhaalservice. Samen met u bekijken we welke geneesmiddelen geschikt zijn voor de herhaalservice. Wij berekenen wanneer u nieuwe herhaalmedicatie nodig heeft. Zodra de herhaalmedicatie voor u klaarstaat, ontvangt u van ons een e-mailbericht.  

Zelfbedieningsautomaat voor afhalen medicatie
Bij de zelfbedieningsautomaat kunt u zelf geneesmiddelen veilig en eenvoudig afhalen. Zo hoeft u niet te wachten in de apotheek op uw (herhaal)medicatie. U kunt zelf bepalen wanneer u langskomt, 24 uur per dag 7 dagen in de week. Zodra uw aangevraagde medicatie voor u klaarligt in de zelfbedieningsautomaat ontvangt u van ons een e-mail met een unieke afhaalcode.  

Voor meer informatie over deze diensten kunt u terecht bij onze medewerkers in de apotheek. Bij hen kunt u zich ook aanmelden voor de verschillende diensten.  

Bezorging

In principe helpen wij u aan de balie of kunt u gebruikmaken van de zelfbedieningsautomaat. Als u niet in staat bent om de medicatie bij de Elkerliek Apotheek op te halen, wordt bij hoge uitzondering een bezorgdienst ingeschakeld.   

Kosten en betalingsvoorwaarden

Voor medicijnen op recept betaalt u – naast de kosten van het medicijn – ook de daarbij behorende zorg die de apotheek levert. Dit is het zogenaamde standaard tarief. Krijgt u medicijnen voor de eerste keer mee dan betaalt u naast dit bedrag ook voor het adviesgesprek ‘terhandstelling en begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel’. Wij declareren de geneesmiddelen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Lukt dit niet of moet u bijbetalen dan vragen wij u de kosten per pin of contant te voldoen. De volledige betalingsvoorwaarden van de Elkerliek Apotheek kunt u bij ons opvragen. 

Oude medicatie

Gooi uw oude medicatie niet weg. Het is veiliger en beter voor het milieu om deze af te geven bij de apotheek waar de medicatie vandaan komt. De apotheek laat de medicatie op professionele wijze vernietigen.  

Meer informatie

Lees meer over de Elkerliek Apotheek op www.elkerliek.nl/apotheek.  

Tot slot

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen dan kunt u contact opnemen met de Elkerliek Apotheek, telefoon 0492 – 59 59 83 of via e-mail: poliapotheek@elkerliek.nl.  

Contact

 

Elkerliek Apotheek

T: 0492 – 59 59 83
E: poliapotheek@elkerliek.nl 

De apotheek is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend.


© 2023 Elkerliek ziekenhuis
APO-44613
Laatst bewerkt: 6-3-2024