Actueel



Donorweek in het Elkerliek

10 oktober 2013

Ben jij al donor?

Nederland heeft meer donoren nodig. Het Elkerliek zegt JA tegen donatie en heeft een actieve rol bij het terugdringen van de wachtlijsten voor donororganen en -weefsels. Jaarlijks sluit het Elkerliek zich aan bij de landelijke donorweek.

Van 14 t/m 17 oktober kunt u in het ziekenhuis extra informatie krijgen over orgaan- en weefseldonatie. In de centrale hal in Helmond staat een informatiestand opgesteld. Ook voor kinderen is er een leuke activiteit georganiseerd. Zij kunnen het spel ‘orgaantwister’ spelen of meedoen met het interactieve spel ‘orgaandenkers’. 

Donor worden? Of juist niet?

Nadenken over wat er met uw organen en weefsels mag gebeuren wanneer u bent overleden? We kunnen ons wel iets leukers bedenken. Toch is het goed om er bij stil te staan en laten registeren of u donor wilt zijn, of niet. Als uw wensen bekend zijn, is het voor iedereen eenvoudiger om donatie te bespreken. Iedereen die twaalf jaar of ouder is en in Nederland woont, kan zijn of haar keuze over orgaan- en weefseldonatie in het Donorregister laten vastleggen. Registratie geeft duidelijkheid en zekerheid aan iedereen. Het registreren van de keuze kan met het donorformulier via de website www.donorregister.nl of www.jaofnee.nl

Meer nieuws