WeblogsBlijf op de hoogte via de weblogs van onze bloggers.

Joep is dood

9 januari 2017

Al jaren kwam zij op het spreekuur voor pessariumcontrole. Ruim tachtig was zij, maar nog zeer helder en kordaat. Elke zes maanden vernam ik uit haar mond weer een nieuwe gebeurtenis uit het dorp, waar zij vandaan kwam. Gewillig en belangstellend leende ik mijn oor. Meestal waren het kleine dingen, soms iets wat voor haar van grote betekenis was of wat veel indruk op haar had gemaakt. Op deze manier waren haar bezoekjes aan mij voor haar niet vervelend. Zij leek er zelfs soms naar uit te zien, zeker nu zij sinds enkele jaren alleen woonde, omdat zij haar echtgenoot naar het verpleeghuis had moeten laten gaan. Hij was dement geworden en kon thuis niet meer door haar worden verzorgd. Ik las de aantekening, die ik daarvan eerder in de status had gemaakt.

Lees het hele bericht
Eerste kerstdag

29 november 2016

Eerste kerstdag.

Lees het hele bericht
Ontslagmedicatie: dat kan beter!

3 november 2016

‘Hier is uw receptje. Daarmee kunt u naar uw apotheek.’ Als patiënten ontslagen worden uit het ziekenhuis gaat het vaak op deze manier. De patiënt krijgt een recept mee, vaak met nieuwe medicijnen, nieuwe doseringen. Net ontslagen uit het ziekenhuis moet die patiënt naar de apotheek om de medicatie op te halen. Lastig, zeker omdat sommige medicijnen nog speciaal besteld moeten worden en de patiënt dus enkele dagen moet wachten tot de goede medicatie beschikbaar is. Dat kan beter, vinden we. Daarom zijn we op onze afdelingen Chirurgie en Geriatrie onlangs gestart met een pilotproject.

Lees het hele bericht
Handen wassen: Jong geleerd, oud gedaan

13 oktober 2016

Zo simpel. En zo belangrijk. Wie zijn of haar handen op een goede manier wast, vermindert het aantal ziektekiemen en daarmee de kans op infecties. Een typisch gevalletje ‘Jong geleerd is oud gedaan’.

Lees het hele bericht
Gecombineerde zorg prematuren

15 september 2016

Zó klein, zo kwetsbaar. Prematuren, te vroeg geboren baby’s, én hun ouders, hebben vaak extra zorg en begeleiding nodig. Die zorg hebben we in ons ziekenhuis, samen met het consultatiebureau, op een andere manier georganiseerd. Het is een mooi voorbeeld van een nieuw samenwerkingsverband in de zorg dat de kwaliteit van die zorg ten goede komt.

Lees het hele bericht