WeblogsBlijf op de hoogte via de weblogs van onze bloggers.

Wát een kans!

29 mei 2017

Wát een kans! Fantastisch. Vanaf 1 juni mag ik samen met Jean-Pierre van Beers leiding geven aan al die mooie ontwikkelingen in het Elkerliek ziekenhuis. Op het moment dat deze tekst op ‘onze’ website staat, zit ik nog middenin mijn ‘honeymoon’ zoals ik het noem. Kennismaken met zoveel mogelijk Elkerliekers. Praten en vooral luisteren, want ik ben benieuwd. Benieuwd naar wat er leeft, waar iedereen mee bezig is, hoe mensen zich verbonden voelen met het ziekenhuis en waar ze trots op zijn? Ik wil in deze eerste fase vooral ‘in gesprek’.

Lees het hele bericht
Heerlijk, al die beweging!

1 mei 2017

Net een paar maanden werkzaam op een nieuwe afdeling realiseer ik me dagelijks in wat voor dynamische omgeving ik terechtgekomen ben. Heerlijk, al die beweging. Zeker omdat het doel steeds duidelijk bovenaan staat: de patiëntenzorg voor onze doelgroep verder optimaliseren.

Lees het hele bericht
‘Doe maar rustig, meisje’

6 maart 2017

Vader slaapt. Moeder slaapt. De pasgeboren Iris huilt. Ik probeer haar zachtjes te verzorgen. Het gaat goed met haar. De ondersteunende ademmachine mag morgen weg, denk ik. Gelukkig maar. Hé, moeder wordt wakker. Ze draait zich om naar de couveuse die naast haar bed staat. ‘Doe maar rustig, meisje’, zegt ze. Haar ogen zijn volgens mij niet open geweest. Langzaam slaapt ze weer verder. Net als Iris.

Lees het hele bericht
Snurken....

6 februari 2017

Snurken. Soms een beetje lastig, soms zo erg dat het de nachtrust van je partner ernstig verstoort. En...soms een teken dat er tijdens je slaap ademstops optreden (OSAS, slaapapneu) die de kwaliteit van je slaap, en dus je functioneren overdag, fors negatief beinvloeden. In het Elkerliek ziekenhuis werken we met diverse specialisten samen om voor elk ‘snurkgerelateerd’ probleem een passende oplossing te zoeken.

Lees het hele bericht
Dialyse, of toch maar niet?

16 januari 2017

We zien ze steeds vaker. De kwetsbare, vaak oudere patiënten met nierschade. Het aantal patiënten met chronische nierschade wereldwijd stijgt exponentieel. De oplossing, als er geen kans is op een snelle transplantatie en als de nierfunctie onder een bepaalde waarde zakt, is wereldwijd hetzelfde: nierfunctie vervangende therapie ofwel dialyse.

Lees het hele bericht