WeblogsBlijf op de hoogte via de weblogs van onze bloggers.

Smakelijk eten! Ook, of juist zéker, in het Elkerliek

7 augustus 2018

Goed en lekker eten. In ons ziekenhuis vinden we het heel belangrijk. Niet voor niets zijn we één van de weinige ziekenhuizen in Nederland waarbij de warme maaltijden nog vers bereid worden in eigen keuken. Niet voor niets voldoen we voor het derde jaar op rij aan de strenge eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg op het gebied van het herkennen en behandelen van ondervoeding. En niet voor niets zijn we met ons team van koks, voedingsassistenten, diëtisten en horecamedewerksters dagelijks in de weer om onze patiënten te voorzien van heerlijke maaltijden. Iets wat onze patiënten waarderen, wat wij heel graag doen en waar we ook gerust trots op mogen zijn.

Lees het hele bericht
Eczeem hoort er helemaal niet bij!

19 april 2018

Een bosbrand blus je niet met een waterpistool. Dat is logisch. Maar wat doe je met eczeem? En ehhh, waar slaat deze vergelijking eigenlijk op?

Lees het hele bericht
Een heerlijke werkplek!

1 april 2018

Ik denk dat ik de veertig jaar wel ga volmaken. Nog vier, vijf jaar, dan is het zover. Mijn hele werkzame leven in het Elkerliek ziekenhuis. Ik weet het, dat klinkt in 2018 niet echt hip. ‘Je moet toch ook in andere keukens willen kijken, jezelf opnieuw uitdagen of uitvinden’, hoor ik vaak. Toch heb ik allerminst het gevoel dat ik hier vastgeroest ben. Integendeel. Nog steeds ben ik elke dag bezig met nieuwe ontwikkelingen, nog steeds komen er nieuwe uitdagingen op mijn pad. In een werkomgeving waar ik me helemaal in thuis voel.

Lees het hele bericht
Gertjan Dicker: Het ga u goed!

19 maart 2018

Na 33 jaar met veel plezier te hebben gewerkt in het Elkerliek, heb ik in maart afscheid genomen. En dus mag je terugkijken. Op de kans die ik in 1985 kreeg om een praktijk helemaal naar mijn eigen inzichten op te zetten; op de eerste collega die ik na zes jaar aannam en waar ik geen dag spijt van heb gehad, evenals van de twee collega’s die we in de afgelopen jaren hebben kunnen aantrekken; op de fijne samenwerking op de poli, in het ziekenhuis, maar ook daarbuiten met huisartsen, tandartsen en orthodontisten, en op alles wat we samen bereikt hebben.

Lees het hele bericht
Wie is hier nou de specialist?

8 februari 2018

De artsen in het ziekenhuis noemen we medisch specialist. Zij hebben zich gespecialiseerd in bepaalde aandoeningen en weten veel over de behandelingen en de medicatie die bij die aandoeningen horen. Maar realiseert u zich, als u tegenover zo’n arts zit, dat er dan nóg een specialist aan tafel zit? U bent toch zeker uw eigen, persoonlijke specialist! Niemand weet beter wat u belangrijk vindt in uw leven, wat u graag doet, wat u niet wilt missen. Het Elkerliek ziekenhuis vindt dan ook dat beslissingen over uw behandeling moeten worden genomen door twee specialisten: de medisch specialist én de persoonlijk specialist.

Lees het hele bericht