WeblogsBlijf op de hoogte via de weblogs van onze bloggers.

Fietsend door de chemo

1 april 2019

Bewegen is hot. En dat is niet voor niets. Was beweging vroeger iets voor de tijd ná een ziekenhuisopname, tegenwoordig wordt bewegen ook ín het ziekenhuis gestimuleerd. Het programma Kwiek, dat onlangs is geopend door de spelers van Helmond Sport, is daar een voorbeeld van. Maar ook op onze oncologieafdeling starten we binnenkort met iets heel nieuws op dit gebied: een fietslabyrint!

Lees het hele bericht
Hatsjoe … dag dokter …

20 februari 2019

Griep is in the air! De wintermaanden brengen kwakkelweer en de gevolgen kennen we. Zelf ziek, kinderen ziek, leraren ziek en ja, ook medewerkers in het ziekenhuis ziek. Erg vervelend allemaal. Grote vraag is of we er veel aan kunnen doen. Het antwoord? Nou, niet alles, maar wel een beetje. Dat proberen we dus ook.

Lees het hele bericht
Klantbehoeftes moet je wel kennen

27 december 2018

Klantbehoeftes. Mooi woord. Als ziekenhuis vinden we dat we tegemoet moeten komen aan de behoeftes die onze patiënten en bezoekers hebben. Logisch. Maar niet altijd eenvoudig. De beschikbare ruimte is, zowel fysiek als financieel beperkt en bovendien, kénnen we de behoeftes van patiënten en bezoekers eigenlijk wel?

Lees het hele bericht
Écht iedereen is vriendelijk!

4 december 2018

Ik moet er toch aan wennen hoor. Ik loop nu een aantal weken in het Elkerliek stage voor mijn opleiding tot verpleegkundige en iedereen, écht iedereen is aardig en vriendelijk! Met een groepje eerstejaars studenten van het ROC ben ik ingedeeld op de longafdeling. In korte tijd heb ik al veel geleerd over ziektebeelden en medicijnen. De eerste tien weken les op school waren wel nuttig, maar ik merk dat je in de praktijk veel sneller en meer leert.

Lees het hele bericht
Diabeteszorg als je jonge leven verandert

16 oktober 2018

Trots? Ja, eerlijk gezegd zijn we best een beetje trots op de manier waarop de diabeteszorg in het Elkerliek geregeld is. Maar dat wil niet zeggen dan we niet continu op zoek zijn naar mogelijke verbeteringen. In het afgelopen anderhalf jaar hebben we bijvoorbeeld hard gewerkt aan een stukje extra aandacht voor wat we in vaktermen de ‘transitiefase’ noemen. Dat is de fase voordat jongeren de kinderpoli verruilen voor de volwassenen polikliniek van de internisten.

Lees het hele bericht