Elkerliek krijgt weer pluim voor vruchtbaarheidskliniek

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | Elkerliek krijgt weer pluim voor vruchtbaarheidskliniek

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Elkerliek krijgt weer pluim voor vruchtbaarheidskliniek

Freya pluim

Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft het Elkerliek wederom een pluim toegekend voor haar fertiliteitspolikliniek. De patiëntenvereniging geeft hiermee aan dat het spreekuur aan alle door haar gestelde eisen voldoet. 

Maar liefst één op de zes stellen die graag zwanger willen worden, ondervindt vruchtbaarheidsproblemen. Speciaal voor hen heeft het Elkerliek de fertiliteitspolikliniek. Een verpleegkundig specialist en gynaecoloog begeleiden de stellen. Tine van de Laar, verpleegkundig specialist gynaecologie: ”Allereerst wordt naar een mogelijke oorzaak gezocht. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld. Doordat ik dezelfde patiënten het hele traject begeleid kan ik specifiek aandacht geven aan psychosociale ondersteuning. Hiermee voldoet het Elkerliek reeds aan één van de nieuwe criteria van Freya”.

Over Freya
Freya is de algemeen erkende, toonaangevende patiëntenvereniging die mensen met vruchtbaarheidsproblemen ondersteunt door middel van belangenbehartiging, informatievoorziening en lotgenotencontact. De vereniging heeft de Monitor Fertiliteitszorg in het leven geroepen om vergelijking tussen de ziekenhuizen voor patiënten te vergemakkelijken en een ziekenhuis te kiezen dat past bij hun wensen.