Sportgeneeskunde

U bevindt zich hier: Home | Specialismen en spreekuren | Sportgeneeskunde

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Sportgeneeskunde

Wat is het Sportmedisch Adviescentrum (SMA)?

Sporten is gezond. Ook ziektekostenverzekeraars onderkennen het belang van een goed georganiseerde sportgezondheidszorg. Zij nemen behandelingen en het daarbij behorende advies van de sportarts steeds vaker op in hun aanvullende verzekering. Het Sportmedisch Adviescentrum van het Elkerliek is er voor alle sporters: van beginnend tot topsporters.

Wat kunt u verwachten bij het SMA?

Sportgeneeskunde houdt zich bezig met alle medische aspecten van de sportbeoefening, zowel wetenschappelijk als preventief én curatief. Is er door sport een letsel opgetreden en heeft u een blessure? Vaak wordt u dan doorverwezen naar de sportarts. Ook kunt u hier bijvoorbeeld terecht voor een check-up, het bepalen van de melkzuurdrempel, verplichte sportmedische onderzoeken, het meten van het vetpercentage en advies bij de voeding.

Ook is het Elkerliek een vraagbaak sportverenigingen en scholen.

Binnen de sportgeneeskunde is samenwerking met specialisten uit het ziekenhuis van belang voor het leveren van kwalitatief hoge kwaliteit gezondheidszorg. Wij werken samen met collega’s van de afdelingen orthopedie, radiologie, cardiologie, chirurgie, interne geneeskunde en fysiotherapie. 

Het SMA is erkend door de Federatie van Sport Medische Instellingen (FSMI).
 

Productinformatie

Tarieven van consulten en sportmedisch onderzoek