ActueelDeze pagina geeft een overzicht van de laatste actuele berichten over het Elkerliek.

Symposium GAAZ25 Elkerliek ziekenhuis

14 oktober 2022

Oud worden, jong blijven: veerkracht!

Oud worden, jong blijven: veerkracht! Dit was het thema van het symposium in het Elkerliek t.g.v. het 25-jarig bestaan van de afdeling geriatrie.

Lees het hele bericht
Ingrid, vrijwilliger in het Elkerliek ziekenhuis

14 oktober 2022

Extra persoonlijke aandacht voor oudere patiënten door vrijwilligers

Het Elkerliek ziekenhuis startte in 2021 met het programma Geriatrie In De Ziekenhuizen (GIDZ) met als doel om extra persoonlijke aandacht te geven aan kwetsbare, oudere patiënten door inzet van geschoolde vrijwilligers.

Lees het hele bericht
Slimme pleister

3 oktober 2022

De ‘slimme pleister’ geeft rust en vertrouwen

Als verpleegkundige wil je eigenlijk het liefst de hele tijd weten hoe het met een patiënt gaat. Met de ‘slimme pleister’ is dat mogelijk. Dit technologische hulpmiddel biedt de mogelijkheid om de vitale functies van een patiënt continu in de gaten te houden.

Lees het hele bericht
AYA zorg in het Elkerliek ziekenhuis

20 september 2022

Leeftijdsspecifieke zorg voor jongvolwassenen met kanker nu ook in het Elkerliek

Sinds kort biedt het Elkerliek patiënten tussen de 18 en 39 jaar die voor het eerst gediagnostiseerd zijn met kanker leeftijdsspecifieke zorg en ondersteuning aan.

Lees het hele bericht
(v.l.n.r.) dr. Wegdam, drs. Schipper en dr. de vries Reilingh, chirurgen van het Expertisecentrum voor lies- en buikwandbreuken

8 september 2022

Buikwandcentrum Elkerliek toonaangevend in Nederland

In het Elkerliek hebben drie chirurgen een Europese certificering op het gebied van buikwandchirurgie. Uit het hele land komen patiënten met ‘gaten’ in de spier- en peesbladen van de buikwand voor hun behandeling naar Helmond.

Lees het hele bericht