ActueelDeze pagina geeft een overzicht van de laatste actuele berichten over het Elkerliek.

Muziektherapie

12 oktober 2023

Nieuw in Elkerliek: muziektherapie na beroerte

Het wetenschappelijk bewijs is overduidelijk: als een patiënt die een beroerte heeft gehad één tot twee uur per dag naar zijn favoriete muziek luistert, is dat heel goed voor het herstel. Muziek prikkelt het brein en stimuleert de breinactiviteit. Bij het luisteren naar muziek zijn beide hersenhelften betrokken en worden er continu nieuwe verbindingen in de hersenen aangelegd. Geheugen, taalontwikkeling en motoriek hebben allemaal baat bij het luisteren naar muziek. Bovendien werkt het ontspannend. Redenen genoeg voor het Elkerliek om aan patiënten met een hersenbloeding of herseninfarct op de afdeling neurologie vanaf 10 oktober muziektherapie aan te bieden.

Lees het hele bericht
NS

11 oktober 2023

Helmond en Deurne niet of beperkt met trein bereikbaar

Van 14 tot en met 22 oktober zijn Helmond en Deurne niet of beperkt met de trein bereikbaar.

Lees het hele bericht
Bijvoet plant

12 juli 2023

Klachten graspollen verminderen; bijvoetseizoen van start

Het graspollenseizoen loopt nu geleidelijk over in het bijvoetpollenseizoen. Die piekperiode wordt tussen 20 juli en 4 augustus verwacht.

Lees het hele bericht
barista-bar

29 juni 2023

Per 1 juli heffing op 'to go' wegwerpbeker

Haal je wel eens koffie bij onze barista-bar of brasserie? Dan is het goed om te weten dat je per 1 juli gaat betalen voor een 'to go' wegwerpbeker.

Lees het hele bericht
handtherapeut aan het werk

13 juni 2023

Specialistisch centrum voor hand en pols geopend

Om mensen met problemen aan hand of pols te helpen, opende we op 12 juni een gespecialiseerd hand- en polscentrum. Het is een resultaat van meer dan vijftien jaar investeren in kennis en samenwerking. Het nieuwe hand- en polscentrum biedt niet alleen meerwaarde voor patiënten in de regio Helmond- de Peel, maar ook voor huisartsen, fysio- en ergotherapeuten.

Lees het hele bericht