ActueelDeze pagina geeft een overzicht van de laatste actuele berichten over het Elkerliek.

Overleg MDO

31 oktober 2022

Samenwerking tussen disciplines bij zorg complexe patiënt steeds belangrijker

De komende jaren neemt het aantal ouderen in Nederland toe. Naar verwachting is in 2040 een kwart van de bevolking vijfenzestig jaar of ouder. Hierdoor zal ook de groep ouderen met meerdere complexe en/of chronische aandoeningen toenemen. Dit maakt niet alleen de zorgverlening, maar ook de organisatie van zorg steeds ingewikkelder.

Lees het hele bericht
.

26 oktober 2022

Revalidatieafdeling de Zorgboog verhuist in 2023 naar ’t Warant

Op 25 oktober hebben GGZ Oost Brabant, de Zorgboog en het Elkerliek hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor een geriatrische revalidatieafdeling van de Zorgboog op de 1e etage van locatie ’t Warant bij het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

Lees het hele bericht
Symposium GAAZ25 Elkerliek ziekenhuis

14 oktober 2022

Oud worden, jong blijven: veerkracht!

Oud worden, jong blijven: veerkracht! Dit was het thema van het symposium in het Elkerliek t.g.v. het 25-jarig bestaan van de afdeling geriatrie.

Lees het hele bericht
Ingrid, vrijwilliger in het Elkerliek ziekenhuis

14 oktober 2022

Extra persoonlijke aandacht voor oudere patiënten door vrijwilligers

Het Elkerliek ziekenhuis startte in 2021 met het programma Geriatrie In De Ziekenhuizen (GIDZ) met als doel om extra persoonlijke aandacht te geven aan kwetsbare, oudere patiënten door inzet van geschoolde vrijwilligers.

Lees het hele bericht
Slimme pleister

3 oktober 2022

De ‘slimme pleister’ geeft rust en vertrouwen

Als verpleegkundige wil je eigenlijk het liefst de hele tijd weten hoe het met een patiënt gaat. Met de ‘slimme pleister’ is dat mogelijk. Dit technologische hulpmiddel biedt de mogelijkheid om de vitale functies van een patiënt continu in de gaten te houden.

Lees het hele bericht