ActueelDeze pagina geeft een overzicht van de laatste actuele berichten over het Elkerliek.

Een afbeelding

14 juni 2021

Informatie over apparatuur slaapapneu

Maandag 14 juni heeft Philips slaapapneu- en beademingsapparaten teruggeroepen vanwege gezondheidsrisico's. Kijk op www.longartsen.info voor het laatste nieuws.

Lees het hele bericht
Spoednetwerk

3 juni 2021

Voorkomen van spoedzorg leidt tot minder druk voor acute zorg

Van de spoedeisende hulp tot de ouderenzorg: overal is het druk. De oorzaak? Te weinig personeel, vergrijzing, groei in kwetsbare, complexe doelgroepen en – uiteraard – corona. Ook kan de inrichting van de zorg beter. Zorgverleners in Helmond en de Peel komen daarom met een oplossing voor acute zorg: een nauwere en betere samenwerking tussen zorginstellingen in de regio. Op die manier kunnen de 250.000 inwoners van de regio Helmond/De Peel ook in de toekomst bij spoedgevallen blijven rekenen op goede zorg.

Lees het hele bericht
Liesbreuk? In één dag behandeld

2 juni 2021

Liesbreuk? In één dag behandeld

In het Elkerliek ziekenhuis in Helmond vindt voortaan diagnostiek en behandeling van een liesbreuk in één dag plaats. Door deze ‘one-stop’ liesbreukbehandeling wordt de wachttijd voor een ingreep sterk verkort en hoeft de patiënt maar één keer naar het ziekenhuis te komen.

Lees het hele bericht
Een afbeelding

2 april 2021

Belangrijk bericht n.a.v. stopzetten vaccineren met AstraZeneca

Wij zijn geschrokken van het bericht dat VWS heeft besloten om het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca per direct te pauzeren. Temeer omdat wij vandaag medewerkers hebben gevaccineerd met dit vaccin.

Lees het hele bericht
Patient digitaal laptop met verpleegkundige

25 februari 2021

Elkerliek op 1e plek eHealth Meetlat

Zorggebruikers is gevraagd naar hun gebruik en ervaringen met digitale zorgdiensten waarbij het Elkerliek ziekenhuis voor Brabant als beste uit de bus komt.

Lees het hele bericht