ActueelDeze pagina geeft een overzicht van de laatste actuele berichten over het Elkerliek.

foto

22 juni 2021

Stempel coronavaccinatie voor in het gele vaccinatieboekje

Vanaf dinsdag 22 juni kunt u bij het Elkerliek ziekenhuis een vaccinatiestempel laten plaatsen voor in het gele vaccinatieboekje. Dit kan alleen als u in het Elkerliek gevaccineerd bent. Bent u gevaccineerd door uw huisarts of GGD? Dan kunt u de stempel niet via het Elkerliek laten plaatsen.

Lees het hele bericht
Valse facturen zorgverzekeraar CZ in omloop

18 juni 2021

Valse facturen zorgverzekeraar CZ in omloop

Op dit moment zijn er valse facturen van zorgverzekeraar in CZ in omloop. Deze zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Lees het hele bericht
Een afbeelding

14 juni 2021

Informatie over apparatuur slaapapneu

Maandag 14 juni heeft Philips slaapapneu- en beademingsapparaten teruggeroepen vanwege gezondheidsrisico's. Kijk op www.longartsen.info voor het laatste nieuws.

Lees het hele bericht
Spoednetwerk

3 juni 2021

Voorkomen van spoedzorg leidt tot minder druk voor acute zorg

Van de spoedeisende hulp tot de ouderenzorg: overal is het druk. De oorzaak? Te weinig personeel, vergrijzing, groei in kwetsbare, complexe doelgroepen en – uiteraard – corona. Ook kan de inrichting van de zorg beter. Zorgverleners in Helmond en de Peel komen daarom met een oplossing voor acute zorg: een nauwere en betere samenwerking tussen zorginstellingen in de regio. Op die manier kunnen de 250.000 inwoners van de regio Helmond/De Peel ook in de toekomst bij spoedgevallen blijven rekenen op goede zorg.

Lees het hele bericht
Liesbreuk? In één dag behandeld

2 juni 2021

Liesbreuk? In één dag behandeld

In het Elkerliek ziekenhuis in Helmond vindt voortaan diagnostiek en behandeling van een liesbreuk in één dag plaats. Door deze ‘one-stop’ liesbreukbehandeling wordt de wachttijd voor een ingreep sterk verkort en hoeft de patiënt maar één keer naar het ziekenhuis te komen.

Lees het hele bericht