ActueelDeze pagina geeft een overzicht van de laatste actuele berichten over het Elkerliek.

Een afbeelding

25 maart 2022

Aanhoudend droog weer vergroot kans op hooikoortsklachten

De afgelopen weken zijn door de pollenmeetstations van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en Leids Universitair Medisch Centrum al veel boompollen geteld van de els, iep, populier, es en wilg. Vooral de els veroorzaakt meestal bij behoorlijk wat mensen klachten. Dit jaar is de hoeveelheid elzenpollen in de lucht meegevallen en hebben mensen mogelijk minder klachten ervaren van de els dan in de voorgaande jaren.

Lees het hele bericht
Mondneusmasker

22 maart 2022

Deel coronaregels blijft nog van kracht

Het Elkerliek ziekenhuis laat nog niet alle coronamaatregelen los. Dit doen we om onze kwetsbare patiënten te beschermen.

Lees het hele bericht
TrueSim hololens trainingsmodule in het Elkerliek ziekenhuis

17 maart 2022

Levensecht oefenen op virtuele patiënt

Binnen het Elkerliek is meegewerkt aan een innovatie op opleidingsgebied: TrueSim. Een trainingsmodule waarbij artsen en verpleegkundigen kunnen oefenen op een virtuele maar levensechte patiënt.

Lees het hele bericht
Aukje met haar gezin

9 maart 2022

Centrum voor Geboorte & Gezin bestaat vijf jaar

Het gezin centraal! Dat was het uitgangspunt van het Centrum voor Geboorte & Gezin dat op 9 maart 2017, nu vijf jaar geleden, werd geopend in het Elkerliek ziekenhuis. Het eerste lustrum is deze maand op diverse manieren gevierd.

Lees het hele bericht
Mondneusmasker

25 februari 2022

Het Elkerliek beschermt kwetsbare patiënt: deel coronaregels blijft van kracht

Het Elkerliek ziekenhuis houdt deels vast aan de coronamaatregelen. Dit doen we om kwetsbare patiënten te beschermen. Zo blijven medische mondneusmaskers verplicht. Deze hangen bij de ingang.

Lees het hele bericht