ActueelDeze pagina geeft een overzicht van de laatste actuele berichten over het Elkerliek.

Samen Beslissen

7 september 2021

Campagne ‘Samen Beslissen’ van start

Deze week start een anderhalf jaar durende landelijke campagne over ‘samen beslissen’. Het Elkerliek haakt aan bij deze campagne. Wij vinden een open gesprek, waarin je samen met je zorgverlener komt tot de beste behandeling namelijk erg belangrijk.

Lees het hele bericht
Oogheelkunde

28 juli 2021

Nieuw zorgpad Oogheelkunde

Mensen worden ouder en door die vergrijzing krijgen ook steeds meer mensen oogklachten. Op zoek naar een oplossing voor de steeds langer wordende wachttijden, hebben oogartsen van het Elkerliek, huisartsen en optometristen in de regio Helmond elkaar gevonden.

Lees het hele bericht
Mondneusmasker

27 juli 2021

Nieuwe afspraken mondneusmaskers

Het Elkerliek vraagt patiënten en bezoekers een medisch mondneusmasker te dragen waar anderhalve meter afstand houden niet kan. Dit is van toepassing in wachtruimtes, op verpleegafdelingen en bij contact binnen 1,5 meter met zorgverleners.

Lees het hele bericht
Elkerliek CTG meetapparatuur

20 juli 2021

Zwangere voor CTG niet altijd naar ziekenhuis

Zwangeren die ongerust zijn omdat ze weinig leven voelen in hun buik, moesten tot voor kort naar het ziekenhuis. Verloskundigen van vijf praktijken uit de regio zijn inmiddels geschoold én in het bezit van de noodzakelijke apparatuur om dat veel dichter bij huis te doen.

Lees het hele bericht
Oncologie

6 juli 2021

Zuidoost-Nederland voorloper formele samenwerking oncologie

Met de ondertekening van een unieke samenwerkingsovereenkomst tussen negen ziekenhuizen (waaronder het Elkerliek) en één radiotherapeutisch instituut is Zuidoost-Nederland de eerste grote regio die formele afspraken heeft gemaakt over de kwaliteit van de gehele oncologische zorg.

Lees het hele bericht