ActueelDeze pagina geeft een overzicht van de laatste actuele berichten over het Elkerliek.

Oogheelkunde

28 juli 2021

Nieuw zorgpad Oogheelkunde

Mensen worden ouder en door die vergrijzing krijgen ook steeds meer mensen oogklachten. Op zoek naar een oplossing voor de steeds langer wordende wachttijden, hebben oogartsen van het Elkerliek, huisartsen en optometristen in de regio Helmond elkaar gevonden.

Lees het hele bericht
Mondneusmasker

27 juli 2021

Nieuwe afspraken mondneusmaskers

Het Elkerliek vraagt patiënten en bezoekers een medisch mondneusmasker te dragen waar anderhalve meter afstand houden niet kan. Dit is van toepassing in wachtruimtes, op verpleegafdelingen en bij contact binnen 1,5 meter met zorgverleners.

Lees het hele bericht
Elkerliek CTG meetapparatuur

20 juli 2021

Zwangere voor CTG niet altijd naar ziekenhuis

Zwangeren die ongerust zijn omdat ze weinig leven voelen in hun buik, moesten tot voor kort naar het ziekenhuis. Verloskundigen van vijf praktijken uit de regio zijn inmiddels geschoold én in het bezit van de noodzakelijke apparatuur om dat veel dichter bij huis te doen.

Lees het hele bericht
Oncologie

6 juli 2021

Zuidoost-Nederland voorloper formele samenwerking oncologie

Met de ondertekening van een unieke samenwerkingsovereenkomst tussen negen ziekenhuizen (waaronder het Elkerliek) en één radiotherapeutisch instituut is Zuidoost-Nederland de eerste grote regio die formele afspraken heeft gemaakt over de kwaliteit van de gehele oncologische zorg.

Lees het hele bericht
Elkerliek

25 juni 2021

Elkerliek stelt veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers voorop

Vanaf zaterdag 26 juni versoepelt de overheid de coronamaatregelen. We vragen u daarom om, ook vanaf 26 juni, een mondneusmasker te blijven dragen in ons ziekenhuis. Bij binnenkomst in het ziekenhuis krijgt iedereen dit mondneusmasker nog steeds aangereikt. Daarnaast blijft de screening bij de ingang van het ziekenhuis de komende weken nog in stand. Vrijwilligers staan klaar om vragen te beantwoorden.

Lees het hele bericht