Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker

websites

Je kunt op deze website heel veel informatie vinden over ons ziekenhuis. Natuurlijk is er op internet nog veel meer te lezen over ziek zijn en, belangrijker nog, beter worden! We hebben speciaal voor jou een aantal websites op een rijtje gezet. 

www.cliniclowns.nl
Site van de Cliniclowns.

www.jadokterneedokter.nl
Wie beslist er eigenlijk wat het beste voor je is als je ziek bent? Moet er rekening worden gehouden met jouw mening? Knappe koppen hebben een speciale wet gemaakt waarmee dat allemaal wordt geregeld. In die wet staat dat je altijd recht hebt op INFORMATIE en dat de dokter voor elk onderzoek en voor elke behandeling TOESTEMMING moet vragen. Of alleen je ouders toestemming moeten geven, jullie samen of alleen jij hangt van je leeftijd af.

www.astmafonds.nl/astmakids
Als je astma hebt, kun je je soms ineens helemaal niet lekker voelen. Je kunt bijna geen lucht meer inademen. Je bent benauwd en kort van adem. En misschien maak je zelfs een piepend geluid. En dat kan zomaar gebeuren. Tijdens het spelen op het schoolplein bijvoorbeeld. Deze site geeft duidelijke informatie over astma bij kinderen en is speciaal gemaakt voor kinderen.

www.sugarkids.nl
Site voor kinderen met diabetes

www.spijsvertering.info
Site van de MDL-stichting met informatie over de spijsvertering

www.poepie.info
Site van de MDL-stichting met informatie over de spijsvertering, maar dan speciaal gemaakt voor kinderen

www.cyberpoli.nl
Interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte, zoals coeliakie, diabetes, astma, aangeboren hartafwijkingen, etc…

www.crocokids.nl
Site voor kinderen en jongeren met een chronische darmziekte (ziekte van crohn of colitis ulcerosa)

www.ikhebdat.nl
Deze website gaat over Yvo en zijn familie, maar ook over andere kinderen met een ziekte of aandoening. Verder gaat deze site over erfelijkheid.