Kind & JeugdWat is Kind & Jeugd?

Kind & Jeugd is een speciale afdeling binnen het Elkerliek ziekenhuis waar kinderen en jongeren opgenomen worden. Onze afdeling doet er alles aan om het verblijf van u en uw kind zo prettig mogelijk te laten zijn. Zo liggen de kinderen met leeftijdsgenoten op een kamer en kunt u als ouder uw kind zo vaak als u wilt bezoeken.

Spelen, vriendjes ontvangen en je ouders, broertjes of zusjes in de buurt. Zaken die thuis heel normaal zijn, en in ons ziekenhuis dus ook. Het Elkerliek ziekenhuis vindt het heel belangrijk dat kinderen en ouders zich veilig voelen op onze afdeling. Zo kunt u bijvoorbeeld bij uw kind slapen en een bezoek aan hem of haar brengen wanneer u het uitkomt. Andere bezoekers kunnen verdeeld over de dag langs komen, door de ruime bezoektijden.

Wordt uw kind onderzocht? Dan gaat hij of zij naar een aparte onderzoekkamer. Zo zorgen we ervoor dat uw kind zich op zijn kamer fijn en veilig voelt. En spelen? Dat kan uiteraard ook. In de Opkikker of met speelgoed uit 'de Opkikker' op de kamer.

Als ouder blijft u net zo betrokken als thuis. Daar verandert niets aan. Gezellig samen een boekje lezen, helpen met aankleden en wassen of samen eten. Al die dagelijkse handelingen gaan in ons ziekenhuis gewoon door. Of uw kind nu voor een dag op onze afdeling komt of voor een langere periode, wij doen er alles aan om het voor uw kind en u zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Dit doen we door middel van onze kindvriendelijke faciliteiten en door het bieden van de beste verpleegkundige en medische zorg.

Wat kunt u verwachten?

Er zijn verschillende specialisten verbonden aan onze afdeling, want de ziektebeelden zijn divers. Ook de aankleding van de afdeling is bijzonder. Elk seizoen hebben de gangen een andere uitstraling. Zo halen we ‘buiten’ een beetje naar binnen. Het kan zijn dat uw kind met meerdere kinderen op een kamer ligt, of dat hij of zij een eigen kamer heeft. Waar uw kind komt te liggen, ligt aan de reden van opname. Kind & Jeugd bestaat uit drie units:

Ieder kind is anders en daar passen wij onze zorg dan ook op aan. Heeft u dus specifieke vragen, aarzel niet en stel ze.

Specialisten

Camp, mevrouw drs. C.M.M. van den

Kinderarts

Boekhorst, mevrouw drs. J.

Kinderarts

Bos, mevrouw drs. R.F.

Kinderarts

Breukels, mevrouw dr. M.A.

Kinderarts - Allergologisch expert

Brouwer, de heer drs. H.G.F.

Kinderarts

Faber, mevrouw drs. M.R.

Kinderarts

Hurkx, de heer drs. G.A.P.T.

Kinderarts

Wigman, mevrouw drs. F.I.C.

Kinderarts