Interne geneeskundeWat is Interne geneeskunde?

Interne geneeskunde richt zich op de behandeling van ziekten of afwijkingen van de inwendige organen. Omdat het vak zo breed is, is er een aantal deelgebieden of subspecialisaties: oncologie, nierziekten, vasculaire geneeskunde, endocrinologie en infectieziekten. Een arts die gespecialiseerd is in interne geneeskunde heet een internist.

Wat kunt u verwachten?

De internisten in het Elkerliek ziekenhuis zijn allemaal opgeleid als algemeen internist. Daarnaast hebben ze een subspecialisatie of speciale interesse in een deelgebied van de interne geneeskunde. Zo zijn er internisten gespecialiseerd in infectieziekten en internisten die als aandachtsgebied oncologie hebben. Verder hebben we ook twee nefrologen in dienst: een internist die zich richt op nierziekten en dialysezorg. De internisten werken onderling nauw samen, waarbij een zo goed mogelijke behandeling van de patiënt voorop staat. Naast de internisten zijn er op de afdeling Interne geneeskunde arts-assistenten en coassistenten werkzaam.

Sinds 2009 hebben wij op locatie Deurne een dialysecentrum. Dialyse Centrum Deurne is een initiatief van de internisten/nefrologen van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven en het Elkerliek ziekenhuis. Het centrum is voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn voor de beste dialysezorg. Nierpatiënten in de regio Deurne-Helmond kunnen op deze manier dicht bij huis terecht voor een dagbehandeling.

Specialisten

Knippels, mevrouw drs. M.

Internist-vasculair geneeskundige

Blaauw, de heer drs. M.

Internist/Chef de clinique

Gompelman, mevrouw dr. M.

Internist-infectioloog

Gulpen, mevrouw dr. A.

Internist

Zanders, mevrouw dr. M.M.J.

Internist hematoloog

Teeuwen, mevrouw drs. M. M.

Internist- oncoloog

Pepels, mevrouw dr. M.J.A.E.

Internist-oncoloog

Boxma, de heer drs. P.IJ.

Internist/Nefroloog

Vincent, de heer drs. J.

Internist hemato-oncoloog

Kox-van Gastel, mevrouw drs. P.

Internist-endocrinoloog

Susanto, de heer drs. C.R.

Internist/nefroloog

Vermeulen, de heer drs. M.C.A.

Internist

Rooijakkers-Verkampen, mevrouw M.

Verpleegkundig specialist i.o.

Weijer, mevrouw M.H.J.

Verpleegkundig specialist

Moors-Klink van, mevrouw Y.

Physician Assistant

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig voor de internist/MDL arts?
Voor iedere specialist in het ziekenhuis heeft u een verwijzing nodig. Zolang de internist/MDL arts u structureel laat terugkomen, heeft u geen nieuwe verwijzing van een eerstelijns zorgaanbieder nodig.

Kan ik een afspraak maken bij een diabetesverpleegkundige?
Dat kan alleen als u voor diabetes onder behandeling bent bij een internist.

Wanneer kan ik de diabetesverpleegkundige telefonisch bereiken?
U kunt de diabetesverpleegkundige van maandag t/m vrijdag telefonisch bereiken van 08.30-09.00 uur en van 13.30-14.00 uur, telefoonnummer: 0492-595971.

Ik heb een vraag naar aanleiding van de oproep bevolkingsonderzoek darmkanker.
U kunt voor vragen en verzetten van afspraken contact opnemen met Stichting Bevolkingsonderzoek darmkanker, telefoonnummer 088-0001333

Hoe kan ik een herhaalrecept aanvragen?
U kunt bellen naar de poli interne geneeskunde/MDL en doorgeven welke medicijnen u nodig heeft, hoeveel mg en wat het gebruik is. Het recept wordt dan naar uw huisadres opgestuurd of het wordt gefaxt naar de apotheek. Indien het gefaxt moet worden duidelijk de apotheek vermelden.

Voor de belastingaangifte heb ik een uitdraai nodig van al mijn bezoeken aan de poli interne geneeskunde/MDL van afgelopen jaar,  hoe kan ik deze opvragen?
U kunt hiervoor een email sturen naar helpdeskzorgadministratie@elkerliek.nl met vermelding van de reden van verzoek, en een kopie van uw identiteitsbewijs bijgevoegd.

Wat zijn de kosten van mijn behandeling?
Meestal wordt dit pas bekend na uw bezoek aan de internist/MDL arts, als de vraagstelling en diagnose van de behandeling bekend zijn. U kunt dan ook contact opnemen met de afdeling Zorgadministratie van het Elkerliek Ziekenhuis. Voor overige informatie verwijzen wij u naar de algemene pagina Kosten van uw behandeling.

Ik ben elders bij een internist/MDL arts behandeld, maar ik wil overstappen naar het Elkerliek ziekenhuis, wie vraagt mijn gegevens op?
U bent zelf verantwoordelijk voor het opvragen van uw medische dossier in het ziekenhuis waar u behandeld werd, volgens het daar geldende opvraag protocol.

Hoe kan ik mijn medische gegevens opvragen bij de interne geneeskunde/MDL?
U dient schriftelijk of per email (internisten@elkerliek.nl) een verzoek in te dienen voor het opvragen van uw medische gegevens, met een kopie van uw identiteitsbewijs hier bijgevoegd. Hier zijn altijd kosten aan verbonden, afhankelijk van de dikte van uw dossier. Voor meer informatie betreffende uw medische gegevens verwijzen wij u naar de ziekenhuisbrede folder “Medische gegevens

Het UWV, bedrijfsarts of advocaat vraagt om gegevens. Kunnen jullie die toesturen?
Nee, dan dient deze instantie de gegevens per brief, met bijgevoegd toestemmingsformulier van u, op te vragen. De internist maakt dan een brief voor de betreffende instantie met antwoord op de gestelde vragen. De secretaresse stuurt deze brief dan op.

Polikliniek Interne geneeskunde/MDL

De internisten/MDL-artsen houden spreekuren op locatie Helmond, Deurne en Gemert. Ga in het ziekenhuis naar de vierde etage en volg MDL artsen / afdeling Endoscopie. Het spreekuur vindt uitsluitend plaats volgens afspraak. U kunt zelf een afspraak maken via Polikliniek Interne geneeskunde.

Locatie:
Helmond, Deurne en Gemert

Telefoon:  
Helmond: 0492-59 59 59 (ook voor afspraken in Gemert)
Deurne: 0493-32 89 19

Telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 16.30 uur