ActueelVoor even dementerend

23 december 2013

Voor even dementerend

Quartz (transmuraal centrum voor de regio) en het Elkerliek ziekenhuis organiseerden van 11 t/m 15 november de training Into D’mentia. In die week stond op het terrein van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond een grote groene zeecontainer, waarin je kon ervaren hoe het voelt om voor even dementerend te zijn. Normaal kost de training 245 euro per persoon. Maar dankzij sponsoring van de Driessen Foundation, stichting DELA fonds en Vrienden van het Elkerliek ziekenhuis, kon deze training gratis worden aangeboden aan twintig mantelzorgers en twintig professionals van het Elkerliek ziekenhuis.

De aanmeldingen stroomden in groten getale binnen en alle plaatsen werden benut. Bij elke professional stond de wens bovenaan om zich te verdiepen in de leefwereld van (beginnend) dementerenden om nog beter hierop aan te kunnen sluiten in het werk. Voor de mantelzorgers was deelname vooral een manier om zich beter te kunnen verdiepen in de belevingswereld van hun naaste.

Voor even dementerend

Het was voor alle deelnemers een spannende ervaring om de simulatie-training te ondergaan. Het artikel 'Voor even dementerend' dat in het Eindhovens Dagblad verscheen, schetst een goed beeld van de simulatie. Lees ook de ervaringen van deelnemers op de website van Quartz.

Meer nieuws