WeblogsBlijf op de hoogte via de weblogs van onze bloggers.

Het roesje is verleden tijd!

9 augustus 2016

Misschien heeft u het wel eens gezegd. ‘Doe mij maar een roesje.’ De dokter gaf u dan een combinatie van een slaapmiddel en een pijnstiller. Maar lang niet iedereen was achteraf blij met die keuze. De ‘vervelende’ onderzoeken, waarbij een roesje vaak werd toegediend, bleven dan net zo vervelend. Niet prettig voor de patiënt, en ook niet voor de arts die zich graag volledig wil concentreren op het onderzoek. Het roesje is er nog wel, maar er is ook iets nieuws. Sinds enige tijd werken in ons ziekenhuis namelijk twee Sedatie Praktijk Specialisten. En het moet gezegd: de ervaringen van zowel patiënten als artsen zijn zeer positief.

Lees het hele bericht
De verhuisdozen zijn uitgepakt!

13 juni 2016

Wat een dynamisch bedrijf is ons ziekenhuis toch. Door mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen is het Elkerliek continu in beweging. In mei stond onze verhuizing van de afdeling Nucleaire geneeskunde op de rol. Die was noodzakelijk omdat we een nieuw apparaat kregen: een SPECT-CT. Een welkome aanvulling voor de afdeling, alleen iets te zwaar voor de plaats waar we eerst zaten.

Lees het hele bericht
Transparantie

14 april 2016

Tijdens een studiebijeenkomst met een aantal collega’s spraken wij over het begrip transparantie. Hoe ver moet transparantie gaan?

Lees het hele bericht
Een prachtige nieuwe CT

1 april 2016

Op onze afdeling Radiologie is de afgelopen weken alles in gereedheid gebracht voor de komst van een gloednieuwe en hypermoderne CT-scanner. De aanschaf van dit apparaat past helemaal in ons streven naar een vooruitstrevende en passende afdeling Radiologie, die het belangrijke diagnoseproces in ons ziekenhuis optimaal kan ondersteunen.

Lees het hele bericht
Policlin-IC, we hebben er zin in!

29 februari 2016

In maart 2016 gaan we officieel van start. Het IC-team is er blij mee. Omdat we goede nazorg willen leveren, omdat we weten dat een verblijf op de IC soms vervelende gevolgen kan hebben én omdat we willen leren van de ervaringen van patiënten en naasten. De Policlin-IC, ook wel Nazorgpolikliniek IC genoemd: we hebben er zin in!

Lees het hele bericht