Hemato-oncologie

U bevindt zich hier: Home | Afdelingen | Hemato-oncologie

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Hemato-oncologie

Deze afdeling heeft binnen het Elkerliek ziekenhuis een centrale rol in de controle en behandeling van bloedziekten (hematologie) en kanker (oncologie).

Polikliniek hemato-oncologie (4A)

Hier meldt u zich wanneer u een afspraak heeft met een oncoloog, hematoloog, longarts, palliatieve arts, verpleegkundig specialist, casemanager oncologie, researchverpleegkundige en/of gespecialiseerd verpleegkundige oncologie. De hematologen en oncologen werken nauw samen met de verpleegkundig specialisten. De verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die sommige medische handelingen mag overnemen van een medisch specialist. Hij heeft hiervoor een erkende masteropleiding gevolgd. Op basis van deze opleiding mag een verpleegkundig specialist patiënten zelfstandig en individueel behandelen.
Bij afwezigheid van uw arts of verpleegkundig specialist zal waargenomen worden door een waarnemend arts/ verpleegkundig specialist; deze is op de hoogte van uw ziektebeeld en uw behandeling.

Bloedafname

Bij uw afspraak staat aangegeven of een bloedafname gewenst is.

Dagbehandeling hemato-oncologie (4A)

Deze dagbehandeling is gespecialiseerd in de toediening van chemotherapie en doelgerichte therapie bij kanker en bloedziekten. De gespecialiseerd verpleegkundigen zijn uw aanspreekpunt tijdens en na de toediening van uw medicijnen.

Bij sommige behandelingen met chemotherapie is een overnachting nodig. De feitelijke toediening vindt plaats op de dagbehandeling waarna u vervolgens wordt overgeplaatst naar afdeling 3B (longziekten) of 4-algemeen (interne/oncologie).

Vooraf aan uw behandeling krijgt u een informatiegesprek met de verpleegkundige, waarin u uitleg krijgt over uw behandeling. U ontvangt ook schriftelijke informatie. U kunt zich voorbereiden op dit gesprek door het lezen van de folder ‘Verpleegkundig voorlichtingsgesprek kanker’. Op de dag van toediening ontvangt u de afspraken voor de volgende toediening of het traject wat daarna volgt.

Wat te doen bij bijwerkingen:

In uw PID (Patiënten Informatie Dossier)  vindt u veel informatie rondom uw behandeling waar ook tips en adviezen beschreven staan wanneer u hinder heeft van bijwerkingen of andere klachten. Verder vindt u ook de contacttelefoonnumers van de polikliniek/ dagbehandeling Hemato-oncologie (4A).

Overige vragen:

Voor veel vragen kunt u terecht bij een aanspreekpunt. Daarnaast kunt u meer informatie vinden op de pagina ondersteunende zorg bij en na kanker of bloedziekte.