Veelgestelde vragen ReumatologieHeb ik een verwijzing nodig voor de reumatoloog?
Voor iedere specialist in het ziekenhuis heeft u een verwijzing nodig. Zolang de reumatoloog u structureel laat terugkomen, heeft u geen nieuwe verwijzing van een eerstelijns zorgaanbieder nodig.

Kan ik een afspraak maken bij de reumaverpleegkundige?
Dat kan alleen als u een verwijzing heeft van de reumatoloog. Bent u niet (meer) bij een reumatoloog onder behandeling dan moet u eerst, met een verwijzing, een afspraak maken bij een van de reumatologen.

Hoe kan ik een herhaalrecept aanvragen?
U kunt bellen naar de poli reumatologie en doorgeven welke medicijnen u nodig heeft, hoeveel mg en wat het gebruik is. Het recept wordt dan naar uw huisadres gestuurd of u kunt het ophalen bij de poli Reumatologie.

Ik heb een machtiging voor een spalk, brace of ander hulpmiddel gekregen, waar zijn die verkrijgbaar?
In Helmond kunt u daarvoor terecht bij Livit of bij de thuiszorgwinkel van de Zorgboog. Woont u buiten de regio dan kunt u op internet nakijken of er bij u in de buurt een thuiszorgwinkel is of een winkel met orthopedische hulpmiddelen.

Voor de belastingaangifte heb ik een uitdraai nodig van al mijn bezoeken aan de poli reumatologie van afgelopen jaar,  hoe kan ik deze opvragen?
U kunt hier voor een email sturen naar helpdeskzorgadministratie@elkerliek.nl met vermelding van de reden van verzoek, en een kopie van uw identiteitsbewijs bijgevoegd.

Wat zijn de kosten van mijn behandeling?
Meestal wordt dit pas bekend na uw bezoek aan de reumatoloog, als de vraagstelling en diagnose van de behandeling bekend zijn. U kunt dan ook contact opnemen met de afdeling Zorgadministratie van het Elkerliek Ziekenhuis. Voor overige informatie verwijzen wij u naar de pagina Kosten.

Ik ben elders bij een reumatoloog behandeld, maar ik wil overstappen naar het Elkerliek ziekenhuis, wie vraagt mijn gegevens op?
U bent zelf verantwoordelijk voor het opvragen van uw medische dossier in het ziekenhuis waar u behandeld werd, volgens het daar geldende opvraag protocol.

Hoe kan ik mijn medische gegevens opvragen bij de reumatoloog?
U dient schriftelijk of per email (polireumahelmond@elkerliek.nl) een verzoek in te dienen voor het opvragen van uw medische gegevens, met een kopie van uw identiteitsbewijs hier bijgevoegd. Hier zijn altijd kosten aan verbonden, afhankelijk van de dikte van uw dossier. Voor meer informatie betreffende uw medische gegevens verwijzen wij u naar de ziekenhuisbrede folder Medische gegevens.

Het UWV, bedrijfsarts of advocaat vraagt om gegevens. Kunnen jullie die toesturen?
Nee, dan dient deze instantie de gegevens per brief, met bijgevoegd toestemmingsformulier van u, op te vragen. De reumatoloog maakt dan een brief voor de betreffende instantie met antwoord op de gestelde vragen. De secretaresse stuurt deze brief dan op.