ActueelElkerliek heeft nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD)

10 november 2015

Het Elkerliek ziekenhuis werkt vanaf 6 november volledig digitaal. Het ziekenhuis gebruikt dus geen papieren medische dossiers meer. Alle patiëntgegevens worden veilig geregistreerd in het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD). Dit is een ingrijpende verandering voor het ziekenhuis en haar medewerkers.

Van tientallen verschillende computerprogramma’s is het Elkerliek overgestapt naar één totaalsysteem. Jean-Pierre van Beers, lid Raad van Bestuur, ziet veel voordelen. “We hoeven bijvoorbeeld nooit meer te slepen met papieren dossiers. Iedereen heeft via het EPD direct toegang tot actuele, belangrijke gegevens. Een grote stap vooruit.”

Betere service en veiligere zorg voor patiënt

Een specialist, verpleegkundige of andere zorgverlener zet patiëntgegevens tijdens een spreekuur of gedurende een opname direct in de computer. Labuitslagen, medicatiegegevens en uitslagen van een echo of een scan staan hierdoor meteen in het EPD. De huisarts of zorgverlener van het Elkerliek, met de juiste bevoegdheid, kan dus altijd de meest actuele en volledige medische gegevens inzien. Uiteindelijk leidt dit tot een nog betere service en nog veiligere zorg voor patiënten.

Eén volledig elektronisch dossier

Internist Paul Ackermans is ook blij met het nieuwe EPD. “Als medisch specialisten kunnen we nu makkelijker gegevens inzien en delen. Er is één EPD waaraan ik snel digitaal informatie kan toevoegen en de informatie kan inzien die mijn collega’s hebben toegevoegd. Ongeacht op welke locatie mijn collega’s werken. We zijn beter geïnformeerd en het contact tussen de behandelaars verloopt veel directer.”

Meer lezen?

Alles over het EPD leest u hier.

Meer nieuws