Elektronisch patiëntendossier (EPD)Wanneer u naar het Elkerliek ziekenhuis komt voor een behandeling of een onderzoek bezoekt u vaak meerdere afdelingen. Het is dan van belang dat op iedere afdeling de juiste en actuele gegevens bekend zijn. Daarom zijn wij per 6 november 2015 overgestapt naar een elektronisch patiëntendossier (EPD).

Wat is een EPD?

EPD staat voor elektronisch patiëntendossier. Dit is een elektronisch systeem, waarin zorgprofessionals zoals artsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en psychiaters medische gegevens van patiënten opslaan en verwerken. In het Elkerliek ziekenhuis houden we per patiënt één allesomvattend EPD bij. Met dit EPD kunnen alle medewerkers die daartoe bevoegd zijn medische gegevens inzien en met elkaar uitwisselen. Zo zijn uw actuele medische gegevens snel op te vragen en in te zien op een veilige en betrouwbare manier.

Wie kunnen mijn EPD-gegevens inzien?

Alle zorgverleners die een behandelrelatie hebben, hebben toegang tot uw EPD. Aan iedere zorgverlener in het Elkerliek ziekenhuis zijn rollen en bevoegdheden toegekend op basis van de functie. Elke handeling die zij verrichten in het EPD wordt geregistreerd.

Zorgverzekeraars, werkgevers en bedrijfsartsen kunnen niet bij uw medische gegevens. Het EPD is van het Elkerliek ziekenhuis en is dus geen onderdeel van het landelijk EPD.

Heeft u vragen?

Neem eens een kijkje bij de veelgestelde vragen, wellicht staat daar het antwoord op uw vraag al bij. Heeft u toch nog een vraag? Dan kunt u ons telefonisch bereiken via 0492-595555 of vul het contactformulier in.