Veelgestelde vragen Longziekten en tuberculoseIk wil graag telefonisch met  COPD consulent spreken. Wat kan ik het beste doen?
De COPD consulent is telefonisch bereikbaar op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 9.30 uur en van 13.00 tot 13.30 uur op tel.nr. 0492-595165.

Wat moet ik meenemen als ik een afspraak heb bij de firma Vivisol of de firma Linde?
Voor een afspraak bij de firma Viviol of de firma Linde neemt u altijd uw CPAP apparaat mee. Deze wordt dan uitgelezen en met u besproken.

Wanneer  moet ik stoppen met allergiemedicijnen voor een allergietest?
Als u een allergietest test krijgt moet u 7 dagen voor onderzoek stoppen met allergiemedicijnen. Bij vragen of twijfel kunt u het beste contact met ons opnemen, tel.nr. 0492-595454.

Als ik de afspraak van longfunctie via AsCoZoB ( via eigen huisarts) wilt verzetten hoe kan ik dat doen?
Als u de afspraak van AsCoZoB wilt verzetten of een nieuwe afspraak wilt maken kunt u bellen naar service centrum van de huisarts, tel.nr. 0492-595977.

Mijn medicijnen zijn bijna op, wat te doen?
Als u uw medicijnen via uw huisarts krijgt , kunt u contact op nemen met uw huisarts voor een herhaal recept. Als u de medicijnen via uw longarts krijgt kunt u het beste 1 week voor de laatste medicijnen op zijn contact opnemen met de  longpoli  voor een herhaalrecept, tel.nr. 0492-595953 ( zorg ervoor dat u in bezit bent van uw medisch overzicht, te verkrijgen via uw apotheek).

Voor belastingaangifte heb ik een uitdraai nodig van afgelopen jaar voor al mijn longpoli afspraken. Hoe kan ik deze opvragen?
U kunt hiervoor een email sturen naar helpdeskzorgadiminstratie@elkerliek.nl  met vermelding van de reden van verzoek en met een kopie van uw identiteitsbewijs.

Wanneer is het stoppen met roken het beste telefonisch bereikbaar?
Stoppen met roken is bereikbaar op maandagochtend en donderdagmiddag, tel.nr. 0492-595953.

Waar kan ik terecht met een vraag voor de longcare verpleegkundige?
Als u belt naar de longpoli wordt u doorverbonden met de longcare verpleegkundige, tel.nr. 0492-595953.

Hoe kom ik aan een verwijzing voor de longartsen?
Een verwijzing  voor de longartsen  wordt vaak uitgeschreven via uw huisarts of andere specialisten.

Waar kan ik terecht voor algemene informatie van de longpoli?
Meer informatie over de longpoli vindt u hier.