Eczeemspreekuur voor kinderenJeuk, krabben, wondjes en korstjes. Veel ouders denken dat eczeem erbij hoort, terwijl dit heel goed te behandelen is. De angst voor hormoonzalf is meestal onterecht. Op onze afdeling Kindergeneeskunde gaan wij samen met kinderen tussen 0 -18 jaar met een eczeemhuid op zoek naar de best werkende zalf en maken we een smeerschema. De resultaten zijn vaak binnen enkele dagen verbluffend!
Lees het verhaal van Sofie.

De afspraak

Om een afspraak te maken voor het eczeemspreekuur heeft u een verwijzing van de huisarts of consultatiebureauarts nodig.

De kinderarts werkt samen met de dermatoloog om een behandeling op maat te geven. Kinderarts en/of dermatoloog onderzoeken uw kind en bekijken de huid. U kunt uw verhaal doen en de kinderarts/dermatoloog zal vragen stellen en een behandelplan maken en dit met u bespreken.

Hierna krijgt u van een verpleegkundig specialist (kinderallergologie) in een kleine groep voorlichting, instructie, tips en adviezen en mag u zelf de beschikbare zalven proberen. Er is uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Het eczeemspreekuur is elke dinsdag. Om 11.30 of 11.45 is er een afspraak bij kinderarts/dermatoloog en om 12.00 uur de groepsvoorlichting.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de polikliniek Kind & Jeugd.
telefoonnummer 0492-595955.

Specialisten

Fleuren, mevrouw S.

Verpleegkundig specialist kinderallergologie

Breukels, mevrouw dr. M.A.

Kinderarts - Allergologisch expert

Liberton, mevrouw drs. H.C.J.

Dermatoloog