Elkerliek geheel rookvrij ziekenhuis

U bevindt zich hier: Home | Nieuws | 2020 | Elkerliek geheel rookvrij ziekenhuis

contact icoon

telefoon: 0492-595555

meer contactinformatie

Elkerliek geheel rookvrij ziekenhuis

Roken past niet in een omgeving waar gezondheid centraal staat. Daarom is het Elkerliek ziekenhuis een volledig rookvrij ziekenhuis. Op 31 mei is het Wereld-Niet Rokendag. Een uitgelezen moment om dit bij u onder de aandacht te brengen.

Zowel in de ziekenhuisgebouwen van Helmond en Deurne als op beide buitenterreinen is roken verboden. Hiermee draagt het ziekenhuis bij aan een ‘rookvrije generatie’. Marianne Faber, kinderarts: “We willen een gezonde, rookvrije leef- en werkomgeving bieden voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Op die manier verbeteren we hun gezondheid en kwaliteit van leven. Ook levert het een bijdrage aan ons streven om kinderen te laten opgroeien in een rookvrije omgeving.”

Hulp bij het stoppen met roken

Roken is een belangrijke veroorzaker van longziekten en andere aandoeningen die in het Elkerliek behandeld worden. Hoe mooi zou het zijn als we dit aantal in de komende jaren kunnen verminderen. Daarom biedt het Elkerliek ziekenhuis mensen actief hulp bij het stoppen met roken. “Mensen die niet roken, zijn gezonder en dat merk je. Ze herstellen bijvoorbeeld sneller na een ingreep. Ook is bewezen dat ze minder kans hebben op complicaties. Omdat stoppen met roken lastig is, helpen we onze patiënten, bezoekers en medewerkers hier uiteraard graag bij. Daar hebben we in ons ziekenhuis zelfs een speciale polikliniek voor ”, aldus longarts Willem Pieters.

Waar kunt u terecht?

Wilt u hulp bij het stoppen met roken? Dan kunt u hiervoor terecht bij de huisarts. Die kan u desgewenst doorverwijzen naar de ‘stoppen met roken polikliniek van het Elkerliek ziekenhuis. Dat is een gespecialiseerde polikliniek onder leiding van longartsen. In overleg met u wordt een op maat gemaakt programma opstelt, gekoppeld aan een intensief begeleidingstraject. Meer informatie hierover is te vinden op https://www.elkerliek.nl/stoppenmetrokenpoli

Meer weten over ‘Elkerliek Rookvrij’?

Kijk dan op www.elkerliek.nl/rookvrij